Reklam
Reklam
ALLAH İÇİN SEVMEK VE ALLAH İÇİN SEVMEMEK
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

ALLAH İÇİN SEVMEK VE ALLAH İÇİN SEVMEMEK

14 Şubat 2018 - 18:52

  Gerçek mü'minin hayatının her bölümünde ölçü olarak Allah rızası için sevmek vardır.Burada ki terazimiz Hak terazisidir.
            Allah(CC)rızası ve sevgisi,Müslümanın hayat rehberi ve ölçüsüdür.O ancak bununla yürür,bununla önünü görür,bununla hayatını devam ettirir.
              Dünyada yapacağımız her işte ve amelde Allah rızası ve sevgisi yoksa onda hayır ve bereket yoktur.Çünkü kāinat onu muhabbetinin tecellisi,rızasının nizamıdır.
               Bir gönülde iki ayrı sevginin yeri olmaz.Mü'mini kalbinde bütün sevgiler,ilāhi sevginin kapsamına alınarak değerlendirilir.Allah rızası dışında kalan hiç bir sevginin kalbimizde yer almaması gerekir.Sevdiğimiz ve yaptığımız her hareketimiz Allahın rızasına uygun olmalıdır.
             Sevgi;Herhangi bir şeye karşı olumlu veya olumsuz ilgi duymak ve ona gönülden bağlanmaktır.Bizim sevgimizin değeri sevdiklerimize bağlıdır.Dünyada  kişi kimi severse Ahirette de onunla beraber olacaktır.Öyleyse kimi seveceğimize ve kimi sevmiyeceğimize çok dikkat etmek zorundayız.Sevmede ki ölçümüz Allahın rızasına uygun olmalıdır.Allahın ve Rasülünün sevdiklerini ve bize sevin dediklerini seveceğiz.Allahın  ve Rasülünün sevmediklerini bizde sevmiyeceğiz.Allahın helal kıldığı ve bizlerden yapmamızı istediği hayırlı ve güzel,insanlara ve kendimize faydalı olan her şeyi Allah rızası için severek yapacağız.Allahın haram kıldığı ve bizlerden yapmamızı istemediği insanlara zarar veren her türlü  hal ve hareketlerdende uzak durmalıyız.
Burada ki ölçümüz  Kur'an ve sünnet olacaktır.
            Efendimize birisi geldi.Şöyle bir soru sordu.Kıyamet ne zaman kopacak Ya Rasülellah dedi?
Efendimiz soruyu sorana kıyametin kopması ile alakalı saat, zaman, gün ve ay vermedi.Kıyametin kopması Allahın ilminde olan bir hadisedir.O nasılsa bir gün kopacaktır.Ama sen kıyamet için ne ha
zırladın hazırlığından haber ver?
 Efendimize soruyu soran kişi ; Ya Rasülellah günlük ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum.Bunun la beraber kalbim her an ve her saniye Allah ve Rasülünün sevgisiyle çarpıyor.Kalbimde Allah ve Rasülünün sevgisi dışında hiç bir şey yok dedi.
          Efendimiz cevaben; KİŞİ SEVDİKLERİYLE BERABERDİR buyurdu.Bu beraberlik dünya ve ahirette devam edecektir.Bir başka hadisi şerifte de Efendimiz Dünyada nasıl yaşarsanız öyle ölür,nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz buyurdular.
           Sevme bazen aşk derecesine varır.Geçici ve fani şeylere  gerekenden fazla sevgi duyarsak bunun çoğu zaman zararını görürüz.Biz sevgimizi ve aşkımızı fani olan varlıklara değilde ilahi aşk derecesin de Allaha ve Rasülüne duymalıyız.Efendimiz SAV.bu konuda bize örnek oluyor.
          Sevdiklerinizi ölçülü sevin  aşırı gitmeyin ileride birbirinize küsebilirsiniz.Düşmanlıkda da ileri gitmeyin yarın dost olabilirsiniz.
            Sevgi ile ilgili bir kaç anlamlı  söz aktaralım,
 1 .Sevmekle insan Allah ile beraber olur.2.Sevilmek sevmek den çok üstündür.3.Sevgi ruhun güzelliğidir.4.Her şey ancak sevgiyle satın alınabilnelidir.5.Sevgi saygı ve güler yüz hayata olumlu bakmamızı sağlar.6.Sevdiğinizi sevdiklerinize söyleyin.7.Bütün kutsallarımızı sevelim.
8.Allahımızı ,Peygamberimizin ,Anamızı babamızı,ailemizi  ve Vatanımızı sevelim.
           Allah bizleri Dünya ve ahirette sevdiklerimizle beraber haşrü cem eylesin.Kardeşlerim sizleri Allah için seviyorum.Askerlerimize Allah güç kuvvet versin.Şehitlerimize rahmet ,gazilerimize şifalar versin.Sevgi saygı ve selamlarımı sunarak Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 60718 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 3 Yorum

Son Yazılar