Reklam
Reklam
GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

10 Ekim 2017 - 13:38

[12:55, 10.10.2017] Bahadır Kıb: Gençlerimizi maddi ve manevi her türlü tehlikelere karşı korumak ailelerin ve Devletimizin görevidir.Bu anlamda Allah Rasülü SAV.in tavsiyelerine kulak verelim;
 1.   "Bir genç ilim ve ibadet içinde yetişir, olgunlaşırsa, Allah (cc)  Kıyâmet Günü ona yetmiş iki sıddîkın sevabı kadar sevap verir."  (Tabarânî´nin Kebir´inden.)

 2.    Resulullah (sav) buyurmuştur: “ Allah´ın Rasûlü, Kendilerini kadınlara benzetmeğe özenen erkeklere ve kendilerini erkeklere benzetmeğe özenen kadınlara lânet etti.”  (Riyâzussâlihin 1662)

 3.   Resulullah (sav) buyurmuştur: “ Hâl ve hareketlerinde Müslümanların ziynetini takınan (onlara benzeyen) bir genç görürseniz işte o sizin en faziletlinizdir.”              (Râmûz 47/16.)


4.    Bir genç Peygamber (sav) e gelerek: “ Ya Resulallah! Senden beni kıyamet gününde şefaat ettiğin kimselerden biri yapmanı istiyorum!” dedi. Peygamber (sav) Efendimiz: “ Kıyamet günü sana şefaat edeceğim kişilerden birisin, ancak sen de çokça secde ederek, nefsine karşı bana yardımcı ol” buyurdu.                                                (Taberani, Mu´cemü´l-Kebir, XX,365. (18037).
 5.    Resulullah (sav) buyurmuştur: “ Muhakkak Allahü Teâlâ ibâdet eden genci gösterir de onunla meleklerine öğünür.”  (Kenzül-İrfan 295.)

 6.    “ Bir genç dünya lezzetlerini ve boş şeyleri terk eder, gençliğine rağmen Allahü Teâlâ´ya itaate devam ederse, Allah ona yetmiş iki sıddîkın ecrini ihsan eder ve kendisine "Ey gençliğini benim tâatime tahsis edip şehvetini terk eden genç! Sen bana bazı meleklerim gibisin!" buyurur.”( Râmûz 383/2. Fethu´l-Bari, VI,46-47.)

 7.      Resulullah (sav) buyurmuştur: “ Allahü Teâlâ´nın tevbe eden gençten ziyade sevdiği, günaha devam eden ihtiyardan da ziyade buğzettiği hiç bir şey yoktur.”   (Kenzül-İrfan 196.)
8.      Resulullah (sav) buyurmuştur:  “Hiçbir anne baba, çocuğuna güzel edep ve terbiyeden daha iyi bir ikramda bulunamaz.”  (İbn Mace, Edep, 3. Tirmizi, Birr,33.)
               
9.     Hz. Ebu Hureyre (r.a) anlatıyor: "Resulullah (sav) buyurdular ki:     "Yedi sınıf insan vardır ki, Allah onları hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi arşının gölgesinde gölgelendirecektir: 
a) Adil yöneticiler.
b) Allah´a ibadet içinde yetişen gençler. 
c) Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimseler.
d) Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için bir araya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi, 
e) Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah´tan korkarım" de(yip iltifat etmey)en kimseler.
f) Sağ elinin verdiği sadakayı sol eli bilmeyecek kadar gizli veren kimseler.
g) Allah´ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşanan kimseler."                     (Buhârî, Ezan, 36; Hudud, 19; Rikâk, 24; Müslim, Zekât, 91; Tirmizî, Zühd, 53; Nesâî, Kudât,2.
10.      Resulullah (sav) buyurmuştur:  “Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir.” (Tirmizi,Birr,15.)
31-       Resulullah (sav) buyurmuştur: “Çocuklarınıza ikram edin, edep ve terbiyelerini iyi verin.”  (Tirmizi, Birr,33.)
11.     “ Allah Resulü (sav) in, Abdullah b. Abbas´a verdiği öğütlerden biri şöyledir:
“Delikanlı! Sana bazı sözler öğreteceğim: Allah´ı(n hakkını) koru ki Allah da seni korusun. Allah´ı(n hakkını) gözet ki O´nu hep yanında bulasın. Bir şey istediğinde Allah´tan iste. Yardım dilediğinde Allah´tan yardım dile. Şunu bilmelisin ki, bütün toplum (varlık âlemi) bir konuda senin yararına bir şey yapmak için bir araya gelse ancak Allah yazmışsa sana destek verebilirler. Yine bütün toplum sana zarar vermek için bir araya gelse ancak Allah yazmışsa sana zarar verebilirler. Zira kalemler kaldırılmış, sayfalar kurumuştur.”    (Tirmizi, Sıfatu´l-Kiyame,59. Hadislerle İslam.
          Bir milletin en önemli değeri topu tankı tüfeği değ
[12:56, 10.10.2017] Bahadır Kıb: il imanlı evlatlarıdır.Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 3569 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar