Reklam
Reklam
KADİR GECESİ BİN AYA BEDEL ZAMAN DİLİMİDİR.
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

KADİR GECESİ BİN AYA BEDEL ZAMAN DİLİMİDİR.

13 Haziran 2017 - 15:12

           Ramazan ayının sonlarına doğru  yaklaşıyoruz. Allah nasip ederse 21.Haziran Çarşamba günü İçinde Bin aydan daha hayırlı olan KADİR Gecesi vardır.
            Bir taraftan rahmet ve bereketi bol bir ayı geride bırakmanın hüznünü yaşarken ,diğer taraftan anlamına uygun idrak edildiği takdirde insanın ancak bir ömür boyu elde edebileceği sevabı kazanabileceği Kadir gecesine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.
            Bilindiği gibi zamanlar ve mekānlar, kendilerin de meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar.Kadir gecesinin faziletini Kadir Suresinden öğreniyoruz.
             Şüphesiz biz onu Kur,anı Kadir gecesinde indirdik.Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin.Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.Melekler ve Ruh o gecede Allahın izniyle her türlü iş için inerde iner.O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.Kadir Süresi.
            Ramazan ayı Kur,an aynıdır.Kur,anımızı okuyarak ve anlıyarak hayatımıza hakim kılmaya çalışmalıyız.Kur'anı Kerimin nüzülü , biz Müslümanlar hatta tüm insanlık alemi için Dünya tarihinin en önemli hadisesidir.Biz Müslümanlar olarak Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla Hz.Peygambere dolayısıyla da bizlere gönderilmiş Kur'anımızın mesajını anlamak öncelikli görevlerimiz arasında yer almalıdır.
             Bu itibarla Kadir Gecesi; Kur' anı öğrenme ve Rasülüllahı tanıma ve yaptığı çalışmaları örnek almalıyız.Kur'anın getirdiği prensiplerin özünde aydınlık,hoşgörü , dostluk ve kardeşlik vardır.Kur'an bizim hayat tarzımızdır.
           O halde bu gecenin bir Ku'ran gecesi gecesi olduğunu bilerek değerlendirelim.Ayrıca bu gece af ve mağfiret gecesidir.Bu gece de kendimizi muhasebe edelim.
.Kadir gecesi vesilesiyle kendimizi hesaba çekelim.Bu gece af gecesidir bol bol tevbe edelim.
           Kulluğumuzun yeniden farkına vararak Ona boyun eğmeliz.İbadetlerimizi hassasiyetle devam ettirelim.Allahımızın bize lütuf olarak sunduğu bu geceyi çok iyi değerlendirelim.Allahın ilahi rahmetine nail olup, günahlarımızın affı için , Rabbimize yalvarıp, Kadir gecesinin feyiz ve bereketiyle Cehennemden Kurtuluş günlerindeyiz.Allah bizleri sevdiklerimizle beraber Cennetinde buluştursun.
            Ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ve Kadir Gecelerini tebrik ediyoruz.Mazlumların ayağa kalkmaları ve Müslüman Ülkelerin bir an önce  bir araya gelip İslam birliğini kurmaları dileğiyle Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 2130 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar