Reklam
Reklam
NİKÀH MEVZUSU..
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

NİKÀH MEVZUSU..

18 Ekim 2017 - 13:37

NİKÀH:Evlenecek olan kadın ve erkeğin kendi rızaları ile helāl yoldan bir araya gelmelerini sağlayan bir sözleşmedir.
           Evlenmek dinimizde sünnettir.Allahın bir emridir.Neslin  devamının kaynağıdır.
           Allah Rasülü (SAV) ;NİKĀH benim sünnetimdir.Kim onu terkederse benden değildir.Evleniniz çoğalınız ben kıyamet gününde ümmetimin çokluğu ile övüneceğim buyurmuştur.
           Dinimizde evliliğin meşru olması için nikāh şartı vardır.Nikāhsız birliktelikler gayri meşrudur.Nikāhta icab ve kabul vardır.Kadının hakkını korumak için mihir vardır.Nikāh gizli değil açıktan  geçici değil sürekli bir evlilik için alenen  şahitler huzurunda yapılır.
           Resmi nikāh ise Devletin izin verdiği kurumlar tarafından kıyılmaktadır.Belediyeler Muhtarlıklar ve nüfus müdürlüklerine bu yetki verilmiştir.Dini nikàhı ise imamlar kıynakta idiler.Bizim insanımız evliliklerinde  resmi nikàhla kalmayıp dini nikàhda yaptırıyorlar.
             Devletin aldığı bir kararla bundan böyle  Müftülere de nikāh kıyma  yetkisi verilecektir.Müftülerin yapacağı bu nikàh hem resmi olacak hemde dini olacaktır.Tabiki bu nikāhlar da da on sekiz yaş sınırı aranacaktır.Böylece çocuk yaştaki evliliklerinde önüne geçilecektir.
          Ak.Din.Hiz.Derneği olarak Devletin Müftülere de resmi nikāh kıyma yetkisini destekliyoruz.Láiklerin ve bir kısım kadın derneklerinin karşı çıkış sebepleri geçerli mazeret değildir.Bu dernekler niçin gayri meşru hayatlara ve flörte karşı çıkmıyorlar.Müftüler Devletin memuru değil mi? Bunun Devlete zararı değil tam aksine millete faydası vardır.Burada bir mecburiyet var mı?İsteyen istediği yere nikāhını yaptırsın.
           Elhamdülillah biz Müslümanız.Tabi ki nikahımızın Camide veya müftülükler de yapılmasını arzu ederiz.Nasıl ki bir Hıristiyan kiliseye gidip papazın huzurunda evleniyorsa haliyle Müslüman da inancının gereğini yapacaktır.CHP.Lİ kardeşlerimizin de buna karşı çıkmalarının gereği var mı? 
         Yalnız şunuda unutmayalım ki Ülkemizde Avrupa Uyum yasaları çerçevesinde gayri meşru ilişkilerin serbest olması da aile yapımızı zedeliyor. Bundan dolayıda boşanmalar artıyor.Hiç bir zaman bizim aile yapımızla Avrupalının aile yapısı birbirine uyum sağlamaz.Bu konuda bizim örneğimiz Hırıstiyan Avrupa değildir.Bizim ailede örnek alacağımız ölçü Allah ve Rasülü Hazreti Muhammed (SAV)dir.Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 4827 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar