Reklam
Reklam
RAMAZAN AYININ BİZE KAZANDIRDIKLARI
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

RAMAZAN AYININ BİZE KAZANDIRDIKLARI

06 Haziran 2017 - 13:53

Cennet kapılarının açıldığı Cehennem kapılarının kapatıldığı ve Şeytanların zincire vurulduğu,
,Evveli rahmet ortası mağfiret sonuda Cehennemden kurtuluş olan mübarek bir ayın  ortalarına doğru geliyoruz.
            On bir ayın sultanı olan Ramazan ayımızda  İslamın şartlarından birisi olan oruçlarımızı tutarak Rabbimize kul olabilmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
             Ramazan ayımız Allah tarafından Arşdan Arza indirilen bir kurs mesabesindedir.Müslümanlar bir ay boyunca bu kursa katılırlar.Manevi olarak bir doyum noktasına ulaşırlar.Bu kursun sonundada mükafat olarak Rabbimizden bizlere bahşedilen Bayramı  yaşamayı HAK ederler.
Allahın rahmetinin yağmur gibi üzerimize yağdığı ilk on günü geride bıraktık. Allahın affının olduğu günlerdeyiz.Bu günlerde tuttuğumuz oruçlarla , okuduğumuz Kur'anlar ve diğer  ibadetlerimizle beraber bol bol Tevbeyi istiğfar ederek Rabbimizden bütün ümmeti Muhammedin affı için dua ve niyazlarda bulunalım.
                Efendimiz SAV.Sevabını Allahdan bekliyerek oruç tutanların geçmiş günahlarının af edileceği müjdesini veriyor.
                Bir başka hadislerinde de Efendimiz ;Ramazan da  size birisi gelip sataştığı zaman ben Oruçluyum desin. İnsanlar bu şekilde bir çok belayı sabırla geçiştirmiş olurlar.
               Ramazan birlik beraberlik ve yardımlaşma ayıdır.Bolluk ve bereket ayıdır.Kardeşliğimizin zirveye çıktığı ve bütünleştiren mübarek bir aydır.Gürül gürül teravihlerle  iftar sofralarımızla Allah için bir araya geldiğimiz güzel günlerdir.
                Ramazan ayında oruçlarımızı tutarak aç kalmanın ne olduğunu tadarak fakirlerin durumlarına ortak olmaya çalıştık.Sabırlı olmayı öğrendik.Ahlakımızı güzelleştirdik.Yılın on iki ayın da çalışan vücudumuza ve özellikle midemize istirahat verdik.İbadetlerimizde devamlılık kazandık.Allah için yedik.Allah için yemedik.Her ikisindede Rabbimizin  rızasını kazandık.
            Dikkat edilirse  Emniyetin verdiği raporlarda mübarek gün ve geceler de asayiş ve suç oranlarında büyük bir azalma oluyor.Buda bize mübarek gün ve gecelere halkımızın ne kadar saygı gösterdiğini ortaya koyuyor.
             Mübarek Ramazanımızın İslam aleminin birlik ve beraberliğine ülkemizin dirlik ve düzenine vesile olması dileğiyle Allaha emanet olunuz.En derin sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Bu yazı 2400 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar