Reklam
Reklam
RAMAZANI UĞURLUYORUZ.
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

RAMAZANI UĞURLUYORUZ.

12 Haziran 2018 - 13:33

Ramazanın öncüsü aylar ve günler vardır.Recep ayı bu ayların öncüsü ve Şaban ayının da müjdecisidir.Aynı zaman da bu iki mübarek ayda Müslümanlar Ramazana hazırlık için staj ve prova yaparlar.Recebin ve Şaban ayının Ramazan ayını müjdeledikleri bu güzel aya hazırlıklı girerler.
Efendimizin güzel bir duası vardır.Allahım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.Evveli rahmet ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan aynı zamanda Cennet kapılarının açıldığı ve cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytanların zincire vurulduğu mübarek Ramazan ayı otuz gün feyziyle rahmet ve bereketiyle evimize misafir oldu.Bu misafir artık aramızdan ayrılmak üzere veda edecek.Geldiğine sevindik.giderkende üzülüyoruz.Ramazan da nefis terbiyesine tutulan Müslümanlara Allah mükâfat olarak bayramı veriyorAllah’a kulluk için yaratılan insanın bu görevini yerine getirebilmesi için dinin emir ve yasaklarına, helal ve haramlarına riayet etmesi; Allah’a, kendisine, ailesine, insanlara ve diğer varlıklara karşı görevlerini yerine getirmesi; günlük, aylık, yıllık ve ömürlük ibadetlerini ifa etmesi gerekir. Yıllık ibadetlerimizden biri de oruç tutmaktır.

Oruç ibadeti, Ramazan ayında yerine getirilir. Çünkü Müslüman bu ayda;
—Oruç tutar.
—Teravih namazını kılar.
—Zekatını bu ayda verir.
—Bolca Kur’ân okur.
—Çokça dua eder.
—Günahlarına tövbe ve istiğfar ederek arınır.
—İftar verir.
—Fakirlere yardım eder.
— Nefis terbiyesi ve irade eğitimi yapar.
—Sabırlı, disiplinli ve hoşgörülü olmayı öğrenir.
—Kadir Gecesi’ni ihya eder.
—İtikâf yapar.
—Vaaz dinler.
—Mukabele dinler.
— Sadaka verir.

Ramazan ayı; af, mağfiret ve günahlardan arınma ayıdır. Müslüman, Ramazan ayında ibadetlere, haramlardan sakınmaya daha çok gayret eder, kulluk bilinci içerisinde olur. Yüce Allah da bu ayda merhametini daha çok ihsan eder, oruç tutan ve Ramazan ayını ihya eden kullarına daha çok sevap verir ve onlar affeder. Müslüman bir aylık yoğun bir riyazat ve gayretle Ramazan ayı sonunda tertemiz olur. Bir ayın sonunda bayram yapar, sevinci kutlar. Bir sonraki Ramazan ayına kadar manen kirlenmemeye, imanını korumaya, ibadetlerine devam etmeye ve günahlardan uzak durmaya özen gösterir.

Son sözümüz Allah Resûlünün şu sözüdür:

“Kim inanarak ve sevabını umarak Ramazan orucunu tutarsa Allah o kimsenin geçmiş günahlarını bağışlar.” (Buhârî, )Allahım bu mübarek Bayramlarımızı kazadız belâsız geçirmeyi nasip eyle.Amin.
Ülkemizin ve tüm İslâm aleminin bayramlarını canı gönülden kutluyor ve Kardeşliğimizin artarak devam etmesi  bütün ümmetin kurtulması ,güzel ülkemizinde huzur ve selâmeti dileklerimizle Allaha emanet olunuz .

Bu yazı 59956 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar