Reklam
Reklam
RAMAZANIN SONU KADİR GECESİ VE BAYRAM.
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

RAMAZANIN SONU KADİR GECESİ VE BAYRAM.

20 Haziran 2017 - 09:18 - Güncelleme: 20 Haziran 2017 - 12:47

        Efendimizin deyimiyle ; Evveli rahmet ,Ortası mağfiret ve sonuda cehennemden kurtuluş olan ,Cennet kapılarının açıldığı ,Cehennem kapılarının kapatıldığı ve Şeytanların zincire vurulduğu bir ayın son günlerini yaşıyoruz.Allah nasip ederse 21.Haziran Çarşamba günü Kadir gecesini kutluyarak 25. Haziran Pazar günü de Mübarek Ramazan Bayramına ulaşmış olacağız inşaallah.
             Ramazan ayı bize misafir oldu.Bu Ramazan ayımızı Oruçlarımız la  ve Okumuş olduğumuz Kur'anlarımızla kılmış olduğumuz namazlarımızla vermiş olduğumuz zekat ve fıtır sadakalarıyla yapmış olduğumuz  iftarlarımızla en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımızı önümüzde ki Kadir gecesi ve Bayramlada taçlandıracağız inşaallah.
             Mazeretsiz oruç tutmayan kardeşlerimizden ricamız hiç  olmazsa son üç günü boşa geçirmeyip oruçlarını tutsunlar.Bu rahmet ayı bir hasat mevsimi olup ne alabilirsek kārımız olacaktır.
            Bir Hadisi Şerifte Efendimiz SAV.Allah rızası için bir gün oruç tutan kimseyi Allahü Teālā bu bir günlük oruç sebebiyle cehennem ateşinden yetmiş yıl uzak tutar.(Buhari ,Cihad 36,)
           Faziletine inanarak ve karşılığını Allahdan bekliyerek KADİR gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.(Buhari İman 25 .27.) buyurmuştur.
             Allahımıza sonsuz şükürler olsun bizleri mübarek günlere ulaştırdı.Bu bizim için Dünyada son Ramazanımız ve son Kadir gecemiz olabilir.Henüz fırsat elden gitmiş değil.Bu son günler de Rabbimize yalvaralım.Günahlarımızın affını dileyelim.Efendimizin bize tavsiye ettiği şu duayı bol bol yapalım.Allahım sen af edicisin affı seversin bizleri  affeyle.Bin aydan daha hayırlı  olan Kadir gecesi bizim için bulunmaz bir fırsat kaçırılmıyacak en büyük nimettir.Bu gece yapılan dualar (kul hakları hariç )mutlaka kabul edilir ve geri çevrilmez.
           BAYRAM NAMAZININ KILININIŞ SAATİ VE NASIL KILINIR.
              Bayramlarımız bizim huzur ve neşeyle geçirilecek günlerimizdir.Allahın bir ay Oruç tutan kullarına büyük bir hediyesidir.Ama malesef İslām aleminde kan ve göz yaşı varken Bayramlarımız yine buruk geçecektir.
             Mübarek bayramlarda dargınlar mutlaka barıştırılarak kardeşlikler sağlanmalı, büyükler Anne babalar , kimsesizler,eş dost ve akrabalar ziyaret edilmelidir.
             Bayram namazı 25 Haziran Pazar günü saat sabah 06.13 te kılınacaktır.
           BAYRAM NAMAZININ KILINIŞI.
Bayram namazı vacip bir namazdır.İki rekat olarak kılınır.Müezzinle beraber Bayram namazına niyyet edilir.İmamla beraber ilk tekbir alınır.Sübhaneke okunur.Yine imamla

 beraber arka arkaya eller kulağa getirilerek üç tekbir daha alınır.Ilk iki tekbirde eller bağlanmaz  yanlara salınır.üçüncü tekbir den sonra eller bağlanır.İmam fatiha ve zammı sure okur.Rukü ve secdeler yapılır ayağa kalkılır.Birinci rekat bitmiş olur.
         ikinci rekatta ;
 İmam fatiha ve zammı sureyi okuduktan sonra tekrar eller kulağa kaldırılarak arka arkaya imamla beraber üç tekbir daha alınır ve eller yana salınır.imamın tekbiriyle ruküya gidilir.Secde yapılır.Oturulur Ettehıyyatü salli barik ve Rabbena duaları okunur selam verilir.   
          Muhterem kardeşlerim.Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini ve Ramazan Bayramlarınızı şimdiden canı gönülden tebrik ederim.Yüce Rabbimiz  Ülkemize ve tüm İslàm Alemine hayırlar , bereketler huzur ve  barış gelmesini nasip eylesin. Kazasız belasız nice  Bayramlar dileğiyle Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 2066 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar