Reklam
Reklam
YILBAŞİ VE MİLLİ PİYANGO REZALETİ
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

YILBAŞİ VE MİLLİ PİYANGO REZALETİ

26 Aralık 2017 - 10:33

           Noel ile yılbaşını birbirine karıştırıyoruz.Tamamen Hristiyanlığın bir bir simgesi haline gelen "Christmas"dediğimiz Hz. İnsanın doğum ayının gerçekleştiği 24-25Arakık ve bazı yerlerde 26 Aralığa uzanan tarihlerde kutlanan Hristiyanlığın Noeli ile ki Hazreti İsanın doğumunda malumunuz Batı kiliselerinde 24-25 Aralıktır.Doğu kiliselerinde ise 6  Ocaktır.
          Batı kiliselerinde 24-25 Aralık Hazreti İsanın doğumu olarak kabul edilen bir noel bayramıdır.Bu Hıristiyanları ilgilendiren bir meseledir. Bu gecede milyonlarca çam ağaçları kesilir.Böylece tabiata da büyük zarar verilir.Bir hiç uğruna milyonlarca hindi kesilir.Şampanyalar patlatılır.Gece sabahlara kadar çılgınca eğlenceler düzenlenir.                                                       Bunların hiç birisinin İslām inancında yeri yoktur.Ben Müslümanım diyen insanların bu kutlamaları yapması veya katılması  dinen caiz değildir.Bir peygamberin doğumu şampanya ile içki ve kumarla kutlanmaz.Bu Hazreti İsa'ya yapılan en büyük hakarettir.Siz hiç bir Hristiyanın Müslümanların mübarek günlerine ve gecelerine saygı göstererek kutladıklarını gördünüz mü?
             Noel baba  adam olsa bacadan değil,adam gibi kapıdan gelir.Noel babayı çocuklara hediye veren iyilik babası olarak tanıtmak ,Hıristiyanlığın  reklamını ve propagandasını yapmaktır.Farkında olmadan çocuklarımızı bunlara özendirmektir.
                Çevrecilere  sesleniyorum !Yılbaşı rezaleti altında milyonlarca çam ağacı kıyımı yapılmaktadır.Neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor?
                Müslümanların kestiği kurbanlara hayvanların kıyımı ve cinayeti yapıyorsunuz diyen hayvan hakları savunucuları , yılbaşı gecesinde milyonlarca hindi kıyımı yapılırken neden sesiniz çıkmıyor? Söylermisiniz neredesiniz?
                Yılbaşı gecesi Allaha topluca isyanların yapıldığı geceye dönüşmüştür.Müslümanların Yılbaşı 1.Muharrem.Hazreti Muhammed SAV in Hicretinin başlangıcıdır.
              Bizim ömrümüzden bir yıl gitmişse üzüleceğimiz yerde malesef sevinerek kutlamalar yapıyoruz. Yahudilerden ve Hrıstiyanlardan dost olmayacağını biz Yüce Kitabımız Kur'andan öğreniyoruz.
                Yılbaşına has bir özellikmiş gibi birde milli piyango adı altında milli bir kumar ve milli olmayan bir rezalet yaşatılıyor.
            80.milyonluk ülkede 90.milyon  adet bilet basılıyor.
60 milyon lira  ikramiye için haram olan bir piyango kumarı malesef Devlet eliyle oynatılıyor.İnsanlar böylece sömürülüyor.Bu milli piyango değil ancak bir rezalettir.Milli gibi kutsal bir kavramı kumara alet edenleride şiddetle kınıyoruz
              DİYANET İŞ.BAŞ.FETVASI.
         Milli piyango,toto,loto,iddia,at yarışları , kumarın her çeşidi  ve şans oyunları haramdır.Milli piyango bileti almakda haramdır.Marketlerden ve benzin istasyonlarından  alınan piyango biletide  haramdır.Market size şarap verse  alırmısınız?Haramdır.Aynen buradan alınacak piyango biletide haramdır.Harama götüren her şey haramdır.
           Kumarla bu milleti oyalayan Devletimiz kalkınmış bir ülkede iş imkanları sağlanmış olursa daha güzel olur.
           2018.yılının ülkemiz ve İslam aleminin huzur ve barışı için güzel bir yıl olmasını yüce Allahdan niyaz ediyoruz.
            Saygı  sevgi ve selamlarımı sunuyorum.Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 6108 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 3 Yorum

Son Yazılar