Reklam
Reklam
MEDYA NASIL BİR SİLAHTIR
Nevzat LALELİ

Nevzat LALELİ

MEDYA NASIL BİR SİLAHTIR

17 Şubat 2015 - 08:28

Medyanın gücünün dördüncü değil birinci güç olduğunu yukarıda anlatmaya çalıştım. Bu yazımda da onun nasıl bir silah olduğunu hatta silahların en güçlüsü olduğunu anlatmaya çalışacağım.

            Silah, saldırı veya korunma amacıyla kullanılan, düşmanı tesirsiz hale getiren aletlerdir. Düşmanı ya öldürerek veya korkutup caydırarak tesirini icra eder.

            Bu gün yeryüzünde caydırıcılığı ile öne geçen silah, her halde atom başlıklı füzelerdir. Bu silahlarda İsrail’de 300 atom başlıklı füze olduğu söylenmektedir. ABD’de, İngiltere de, Fransa da, Rusya da, Çin ve diğer Avrupa ülkelerinde bu silahların bulunduğu bilinmektedir.

            İkinci dünya savaşında (1939-45) ABD’nin, Japonya’nın Hiroşima ve Nazagaki şehirlerine attığı iki atom bombası o şehirlerde on binlerce insanın ölmesini sağlamıştır. Bu gün bile hala atom serpintileri orada bitkilerin yetiştirilmesini önlerken, orada yaşayanları da tehdit etmektedir.

Bir atom bombasının patlaması ve bütün bir bölgeyi tesiri altına alması…

            MEDYANIN TESİRLERİ

Medya (gazeteler, TV’ler, dergiler, radyolar, sinema, tiyatro, sosyal medya ve internet) ise insanlığı ıslah (düzeltmek) için çalışmayıp, onları ifsat (bozmak) çalışmaktadır. Çünkü bunların sahipleri olan Yahudilerin karakteri böyledir. Bunlar bütün insanlığı (başta Hıristiyanları) ifsat ederek onları kendi emelleri için kullanmak istemektedirler.

Bir fikri veya bir haberi yazarken veya söylerken (özellikle haber ajansları) mutlaka onları kendi çıkarları nasıl gerektiriyorsa o şekle döndürmekte, bu fikir ve haberi alanlar sonunda onların istekleri doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Cennet mekân Hocamız Erbakan; “Siyonistler öyle mikropturlar ki, Ben hiç Yahudilerin oyuncağı olmam, şarkısını söylete söylete sizi kendileri için çalıştırırlar” demiştir. Bu sözün devamında ise Hocamız, “bir insan şuurlu bir şekilde Milli görüş karargâhına bağlı değilse, mutlaka Yahudi kölesidir” diye tamamlamıştır.

Medyanın ABD’de Protestanlık adında bir mezhep kurması, arkasından bir adım daha atarak Evangelizm’i kurması ve 90 milyon kişinin Evangelist olması, ABD Başkanlarının ancak Evangelistler arasından seçilmesini temin etmesi düşünülürse, bunun çok büyük bir silah olduğu ortaya çıkar. Bura ifade edilenleri bütün ülkeler için de söyleyebilirsiniz.

MEDYA EN GÜÇLÜ SİLAHTIR

Şimdi can alıcı soruyu sormanın zamanı gelmiştir. “Niçin medya, en güçlü silahtır?”

Bizler Müslüman insanlarız. Müslümanlığın en önemli yönü Amentümüz de belirtilen altı esasa inanmak yani Allah’ın varlığına ve birliğine, meleklerine, kitaplarına, Resullerine, ahiret gününe, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine, ölümün hepimize geleceğine ve bir gün tekrar diriltileceğimize inanmaktır.

Atom bombası atılan yerlerde on binlerce insan ölebilir. Nitekim Hiroşima ve Nazagaki de bu yaşanmıştır. Ama atom bombası insanların sadece dünyasını karartmış onların ahretlerine karışamamıştır. Hâlbuki insanlığı ifsat eden bir medya, eğer sizi de esir almış, kafanızı ve düşüncelerinize tesir etmişse, yaşantınızı bunların ortaya attığı esaslar üzerine kumuşsanız yani siz de artık bir ifsat adamı olarak çalışmaktaysanız, medya sizin dünyanızı da ahretinizi de helak etmiş demektir.

Dünya hayatı kısadır. Ne kadar yaşarsan yaşa, ne kadar zengin olursan ol bir mutlaka ölüm gelecektir. Ama ahiret hayatı ebedidir (sonsuzdur) Orada size bir daha ölüm gelmeyecektir.

Sizi ifsat yolunda çalıştırarak, sizin dünyada sömürülen bir köle olmanızı, ahirette ise ebedi cehennemlik olmanızı sağlayan ifsat medyası, elbette ki atom bombasından daha tesirlidir.

Kendini, çoluk çocuğunu ve diğer sevdiklerini dünya ve ahret saadetine kavuşturmak isteyenler, hakkın emrinde ve hakkın hâkimiyeti için çalışan bir ıslah medyasını evine sokmaya çalışmalıdır. Ki ancak böylece ifsat medyasının tesirinden kurtulabilsin…

Sen, “Ben ifsat medyalarından birini takip etmiyorum” desen bile bir yakın arkadaşın oralardan tesir alıp, senin yönünü de tesirle belirlemeni sağlamaktadır.

 

Bu yazı 2733 defa okunmuştur .

Son Yazılar