Reklam
Reklam
MURSİ VE ARKADAŞLARININ İDAMINA HAYIR
Nevzat LALELİ

Nevzat LALELİ

MURSİ VE ARKADAŞLARININ İDAMINA HAYIR

18 Mayıs 2015 - 11:45

Mısır’da seçimle iktidara gelen ve kendi atadığı Genel Kurmay Başkanı Sisi tarafından yapılan ihtilalla devrilen Mursi ve arkadaşları, iki seneyi aşkın bir zaman hapiste tutuklandıktan sonra 16.Mayıs günü Mısır’da yapılan uydurma bir mahkeme ile idama mahkûm edildiler.

            Bu haber üzerine anında harekete geçen AGD Anadolu Gençlik Derneği, Ankara’da aynı gün saat 19.00 da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, Darbeci Sisi’nin baskısıyla aldırdığı bu idam kararını protesto etti.

            Toplantıya, AGD Ankara şube başkanı Hasan Karaman ve arkadaşları, SP Saadet Partisi Ankara Milletvekili adayı Ersan Bilgin, DİN-BİR-DER eski Genel Başkanı İlahiyatçı Abdullah Arslan, HAY-DER Genel Başkanı ve MGV Şeref Başkanı Nevzat Laleli, basın mensupları Milli gençliğin temsilcileri gençler ve hanımlar katıldılar. Çok sayıda polis de koruma amacıyla mitinge katılanlar arasındaydı.

            

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler, “Defol Sisi, seninleyiz Mursi”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları ve tekbirler eşliğinde, Mısır eski 

Cumhurbaşkanı  için verilen idam kararını protesto etti.

            Kur’n-ı Kerimin Saff suresi 10. ve 11. Ayetlerinin okunarak başlatılan protesto eyleminde, AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ile SP Ankara Milletvekili adayı Ersan Bilgin birer konuşma yaptılar.

Eylemde basın açıklaması yapan Başkan Hasan Karaman, “Bugün, Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından hukuksuzluklar ve adaletsizlikler sebebiyle, Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 108 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için toplandık. Kardeş ülke Mısır’da ilk bağımsız ve serbest seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonunda kabul edilemez bir karara imza atılmıştır. Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikârdır. Aynı askeri cunta, 2 yıl önce de Adeviyye Meydanı’nda toplanan sivil protestocu 3 bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştı.

Cuntanın emrindeki yargının, Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği bu idam kararı bizleri şaşırtmamıştır. Bu kişilerin tek suçu, Mısır’da iktidara seçimle gelmiş olmaları ve seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı’nda toplanmalarıdır” ifadelerini kullandı.

            Protesto eylemi SP Ankara Milletvekili adayı Ersan Bilginin yaptığı bir dua ile son buldu.

CEZALARIN ADALETLE BİR İLGİSİ YOKTUR

Mursi ve arkadaşları için verilen idam cezalarının adaletle bir ilgisinin olmadığını söyleyen HAY-DER Genel Başkanı Mühendis Nevzat Laleli de yaptığı basın açıklamasında;

“Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları ile özgürlükler ile ve adaletle bir alakası yoktur. Bu karar, temel insan hak ve hürriyetlerini ayaklar altına almaktadır, dedi.

Yaşanan bu hukuk dışı süreçte ABD’si, AB’si ve diğer Batı’nın ülkelerinin sessiz kalması elbette onların nasıl bir çifte standart sahibi olduklarını ve Siyonizm de denilen ırkçı emperyalizmin köleleri durumuna geldiklerini göstermektedir” dedi.

Eğer Türkiye tarih de ki misyonunu korumak istiyor ve Orta doğuda Müslüman ülkelere liderlik yapmak istiyorsa, D-8 kurucusu 8 devlet başta olmak üzere bütün Batı devletlerini Ankara’ya davet ederek, Mısır da ki bu zulme karşı olduğunu ilan ederek, biz nasıl Paris’e giderek, kurduğunuz komplo terörünüze“TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜK” ise siz de  “ZULME KARŞI BİRLİKTE” yürüyüşüne katılmalısınız demelidir.

 

Bu yazı 2420 defa okunmuştur .

Son Yazılar