Reklam
Reklam
YENİ EĞİTİM MODELLERİ
Nevzat LALELİ

Nevzat LALELİ

YENİ EĞİTİM MODELLERİ

20 Mart 2017 - 14:03

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği Cuma sohbetinde, bu cuma ÖZDER Özel Öğrenim Derneği Genel Başkanı Ahmet Akça konuştu ve “Değişen Dünya da Yeni Eğitim modelleri”nin nasıl olması gerektiğini anlattı.

            Açılış konuşmasını yapan HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli; “Bizim MİLKO Milli Görüşçü kuruluşlar adıyla andığımızı 40 kadar kuruluşumuz var. Bunlardan biri de ÖZDER’dir. Genel Başkanı Ahmet Akça ise bizim Milli Gençlik Vakfımız da yetiştirdiğimiz çok değerli bir kardeşimizdir” demiştir.

            Laleli konuşmasına devamla; İslam’ın Medine devrinden bu yana ve bu günden kıyamete kadar her zaman önümüze 3 yol veya 3 vasıta çıkacaktır. Bu vasıtaları birer gemiye benzetirsek yollar da Medine, Moskova ve Washinton ile Bürüksel yollarıdır.

            Medine ve Moskova gemilerinin üzerlerinde bu gemi Medine’ye gider veya Moskova’ya gider diye birer yazı bulunduğu halde üçüncü geminin üzerinde nereye gideceği yazılı değildir. Her üç gemiden de “biz sizi mutluluğa götüreceğiz” diye anons edilmektedir. Birinci geminin en üstündeki sancak ta “Önce ahlak ve maneviyat” yazmaktadır. Üçüncü gemiden Kur’an-ı Kerim sesleri gelmekte ara sıra Kur’an sesi kesilerek, mutluluk Washington’da veya Bürüksel’de diye sesler çıkmakta ve daha sonra Kur’an-ı kerim okunmasına yine devam edilmektedir. Geminin içinde sarıklı şalvarlı adamlar, baş örtülü hanımlar görünmektedir.

            Bizler birer saadet yolcusuyuz ve mutluluğa ulaşmak mecburiyetindeyiz. İşte burada irade-i cüz’iyemizi kullanarak bu üç gemiden birini seçecek ve ona bineceğiz.

            Bunun için beş vakit namazımızda sadece farz namazlarımızda günde 40 sefer Fatiha suresi okuyor ve “Sıratallezine en amte aleyküm – Allah’ım bizi doğru yola ilet” diye dua etmekteyiz. Buna rağmen Medine’ye giden gemiye binmez de diğer iki gemiden birine binersek bu yaptığımız duanın, kıldığımız namazın bir kıymeti kalır mı?” Çünkü bindiğin gemi seni yanlış yollara ve yanlış hedefe ulaştıracaktır.

 

                        ÖZDER NEDİR?

1990 yılında kurulan derneğimiz, Milli ve manevi değerlere bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık ve insanlığın saadeti için her türlü fedakârlıkta bulunabilecek bir neslin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve bu gayelerle çalışan öğretim kurumlarını bir çatı altında toplamak üzere kurulmuştur. İlk kurucu Genel Başkanı Muzaffer Baydar’dır. Daha sonra Genel Başkanlığa Ahmet Akça getirilmiştir. Ayrıca;

            1-Gençlerimizin dünya ile başarılı bir şekilde rekabet edebilmesi ve sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlayabilmesi için öğrencilerimizin yeteneklerinin, bilgi ve davranışlarının geliştirmesi,

2- Çocuklarımızın sosyal, ekonomik veya coğrafi etmenler dikkate alınmaksızın, eğitimde yeterli fırsata sahip olabilmesi amacıyla ortaya konan politikaların hayata geçirilmesi,

3- Ülkemizdeki eğitim kurumlarına ek olarak özel öğretim kurumlarının gençlerimize dünyayla rekabet edebilmelerine yönelik imkânları sunabilmesi için  merkezi, il ve yerel düzeyde her türlü organizasyonda ve teşviklerde desteğin artırılması,

4- İyi öğretmen yetiştirmeye ve öğretmenlerin yaşam seviyesini yükseltmeye önem verilmesi,

5- Çocuğun okul döneminden önce oyun çağında, sosyalleşmesi için okul öncesi eğitimi özel sektör dahil teşvik edilmesi çalışmalarımız arasındadır.

Türkiye, eğitim alanında yetenek gelişimi odaklı bir eğitim sistemi, değerler sistemi üzerine toplumsal birlik kurgusunun oturtulması, inanç ve özgürlük konseptinde var olma anlayışın geliştirilmesi,  sosyal duyarlılık ve okuryazarlık etki alanının genişletilmesine yönelik  eğitim stratejisi -pekiştirmesini" ve "derinleştirmesini- ile eğitim sistemimizin daha ileriye gideceği inancını taşımaktayız.

Sonuç olarak; ülkemizin 21.Yüzyıl’a yönelik hedeflerine ulaşmasında, genç kuşaklarımızı aklen, bedenen ve ruhen yüceltip yükselterek hem milletimize hem de insanlık ailesine fayda sağlayan bireyler haline getirecek ve gönülleri irşad edecek olan öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan yavrularımızın 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını tebrik ediyor, yaşadığımız sıkıntıların ancak eğitimle çözülebilecektir.

Bu yazı 1658 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar