AKÇAKOCA BALIKÇILARI GÜN SAYIYOR

Karadenizli Balıkçılar yasakların kalkmasına bir hafta kala gün saymaya başladı.

Akçakoca'lı Balıkçılar 1 Eylül tarihinde yasakların kalkmasıyla birlikte balık avına çıkmaya başlayacaklar.Akçakocalı balıkçılar tüm hazırlıklarını tamamladıklarını bu sezon balığın bol olmasını  umut ettiklerini dile getirdiler.

Akçakoca Balıkçı Barınağı kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş,tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek yeni sezon için gün saydıklarını söyledi.

Karakaş’’Balıkçılar ağlarını ve teknelerini hazırladılar,şu anda limanda yüzde doksan yeni sezon için hazırız. Bir haftamız kaldı,kazasız belasız bir sezon diliyoruz,heyecan büyük denizde balık var,bu sene bolluk söz konusu,ağlarımızda ve teknelerimizde en küçük detaya bile dikkat etmeye başladık,sezon içinde sıkıntı yaşamak istemiyoruz’’dedi.

Balık çeşitlğinde bu sezon bolluk olacağını belirten Karakaş’’Gözlemlediğimiz kadarıyla Palamutta en iyi sezon olacağını düşünüyoruz,Lüfer konusunda bir artış var,istavrit var bol miktarda,şu anda gündemde olan balıklarımız bunlar zaten,hava şartlarına bakacak olursak bol av olacak şekilde hava şartları var.Çok sert fırtınalar olmadığı sürece her gün bol balık çıkacaktır,bu da zaman içersinde tezgahlara yansıyacak,tükeciyede yansıyacaktır,şu anda bile fiyatlara baktığımızda çok yüksek değil,iri palamut 40 lira, biraz düşük palamutlar 15 liradan satılıyor,mezgit ve barbun balığında artış var,trol avcılığı ilde o balıklarda yarı yarıya fiyatta düşüş yaşanacaktır,balıklar yüzde 200 gibi ucuzlamaya dönecektir,bolluk var, halkımız ucuz balık yiyecek diye düşünüyoruz’’diye konuştu.