Akçakoca Devlet Hastanesi Ramazan Bayramı'nda Hizmete Açılıyor
Düzce Valisi Sayın Mehmet Makas, Milletvekili Sayın Ercan Öztürk, Karayolları 4. Bölge Müdürü Sayın Savaş Bayındır, İl Sağlık Müdürü Sayın Yasin Yılmaz, SEDAŞ Düzce İl Müdürü Sayın Cem Barlas, İlçe Başkanı Sayın Burhan İşleyen, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Fazlı Koç, Başhekim Sayın Sonay Kıvrakdal, Hastane Müdürü Sayın Recep Kocaman, yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla Akçakoca Devlet Hastanesi’nde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen incelemede, Akçakoca’nın gözbebeği olan hastanenin yalnızca ilçe halkına değil, çevre illere de sağlık hizmeti sunabilecek güçlü bir kapasiteye sahip olduğu vurgulandı. Modern altyapısı ve donanımıyla dikkat çeken hastanenin, bölgenin sağlık üssü olması hedefleniyor.
Toplamda 1,5 milyar lirayı aşan yatırım bedeliyle tamamlanan hastanenin bina inşaatı sona ererken, kabul işlemleri de tamamlandı. 100 yatak kapasiteli, 3 ameliyathaneli, 15 acil yataklı, 24 poliklinikli ve son teknoloji tıbbi donanımla donatılan Akçakoca Devlet Hastanesi, bölgeye önemli bir değer katacak.
Yetkililerden alınan müjdeli habere göre, Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır nitelikteki bu modern sağlık tesisi, Ramazan Bayramı’nda kapılarını açarak hizmet vermeye başlayacak.
Sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlayan bu büyük yatırımın, yalnızca Akçakoca için değil, tüm Düzce ve çevre ilçeler için önemli bir kazanım olduğu ifade edildi. Hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin, örnek bir sağlık merkezi konumuna gelmesi bekleniyor.
Yetkililer, halk sağlığını her şeyin üzerinde tutarak daha sağlıklı bir gelecek için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.