Akçakoca Heyeti Amasra'yı Turizmde İnceledi: Hedef Akçakoca'yı Yeniden Marka Şehir Yapmak

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İşleyen, Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant ile birlikte, Bartın’ın gözde turizm ilçesi Amasra’ya inceleme ziyaretinde bulundu.

Ziyaret kapsamında, Amasra’nın son yıllarda turizmde kaydettiği gelişmeleri yerinde gözlemleyen heyet; yolcu limanı, tarihi Kemere Köprüsü ve Ceneviz Kalesi gibi önemli alanlarda incelemelerde bulundu. Amasra’nın turizm ve hizmet sektörü alanındaki uygulamaları hakkında yetkililerden bilgi alındı.

Ziyaret boyunca gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Amasra Kaymakamı Yaşar Şimşek’e, Belediye Başkanı Recai Çakır’a ve AK Parti Amasra İlçe Başkanı Akın Gayret ile Ergin Kardaş’a teşekkür edildi.

Amasra Örnek Oldu

Amasra’nın turizm potansiyelinin dikkat çekici düzeye ulaştığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Burhan İşleyen, ilçeye yaz ve kış aylarında ayda iki kez, 220 metre uzunluğunda ve 1500 yolcu kapasiteli kruvaziyer gemilerin geldiğini vurguladı. Şehrin 4000 yatak kapasiteli konaklama imkanı ve artan gelir potansiyeli de dikkat çeken unsurlar arasında yer aldı.

Amasra’nın turizmde geldiği nokta;

Tur paketleri ve rehberlik hizmetleri,

Konaklama ve tatil alternatifleri,

Deniz ve yat turizmi,

Gastronomi turları,

Özel etkinlik ve organizasyonlar,

Eko-turizm ve alternatif turizm uygulamaları,

Ulaşım ve transfer hizmetleri

gibi çok yönlü alanlarda hizmet sunan profesyonel turizm şirketleriyle marka değerini artırmış durumda.

“Akçakoca’yı Yeniden Turizmde Marka Yapmak Zorundayız”

Akçakoca’nın da benzer potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Burhan İşleyen, turizmde ilerleme sağlanması için işin ehli turizm firmalarıyla iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. Turistlerin “misafir” olarak görülmesinin altını çizen İşleyen, “Bizler de üzerimize düşeni yapmalı, Akçakoca’yı tekrar marka haline getirmeliyiz” dedi.

Mevcut imkanların yeterince kullanılmadığına dikkat çeken İşleyen, “Elimizdeki katamaranı dahi değerlendiremiyoruz. Kadınlar Plajı gibi özel hassasiyet içeren alanlarda dahi gereken duyarlılığı göstermiyoruz. Eleştiriyi zamanı gelince yaparız, ama şu an iş üretme zamanıdır” ifadelerini kullandı.

“Kendimiz İçin Değil, Kentimiz İçin Çalışıyoruz”

“Amacımız eleştirmek değil, üretmek ve geliştirmek” diyen İlçe Başkanı İşleyen, devletin ve hükümetin imkanlarını Akçakoca için seferber etmeye devam edeceklerini belirtti.

“Derdimiz Akçakoca, sevdamız Akçakoca” diyerek sözlerini noktalayan Burhan İşleyen, hedeflerinin Akçakoca’yı yeniden turizmde ön plana çıkaran marka bir şehir haline getirmek olduğunu vurguladı.

+2

Tüm ifadeler:

72Ziya Denizgez, Necmi Işık ve 70 diğer kişi