Aktaş Şelalesi Yolunda Yapılan Çalışmalar İncelendi

Kaymakam Mustafa CAN beraberinde Orman İşletme Müdürü Levent KARTAL ve İlçe Özel İdare Müdürü Necip BİLEN, Aktaş Şelale yolunda yapılan çalışmaları inceledi.

İlçemizin Doğal, Kültürel ve Tarihi zenginliklerinin altyapılarının iyileştirilmesi ve en iyi bir şekilde tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Kaymakamlığımızın girişimleri ile geçtiğimiz Eylül ayında Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından “Eko-Truzim” alanı ilan edilen Aktaş Şelalesinin altyapı çalışmalarının yapılması ve iyileştirilmesi için çalışmalara hızlı bir şekilde başlandı.

Aktaş Köyünden Şelaleye gidecek olan yürüyüş yolunun başlangıç kısmına kadar olan 3 Km’lik yolun Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz ve İl Özel İdaremiz tarafından beton asfalt yapılarak tamamlandığını ifade eden Kaymakam CAN, şelaleye kadar gidecek olan yürüyüş yolunun da Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından ilk etabının 230 metrelik kısmının bu ay sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Kaymakam CAN, geriye kalan 600 metre yürüyüş yolu, 2 asma köprü ve seyir terasının yapım çalışmalarının da 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Çalışmaların zorlu doğa koşullarına rağmen hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen CAN projenin hayata geçmesinde destek ve katkıları olan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Düzce Valimiz sayın Cevdet ATAY’a sayın milletvekillerimize, Bolu Orman Bölge Müdürlüğümüze ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti.