Düzce'de kestane gal arısıyla mücadele hız kesmeden devam ediyor.
Düzce Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içeresinde yer alan Kestane Ormanlarında doğanın dengesini ve kestane ağaçlarımızı korumak amacıyla başlayan mücadeleye 2025 yılında da etkin olarak devam ediliyor.
08.05.2025 günü Bolu Orman Zararlılarıyla Mücadele laboratuvarlarında üretilen 5 bin adet “Torymus Sinensis”in Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın da teşrifleri ile Düzce ili merkez ilçesi Fındıklı Aksu köyünde bulunan Düzce bal üretim ormanına bırakılmasının ardından Düzce ili Boğaziçi Belediyesi sınırlarında bulunan kestane ormanlarına da 5 bin adet “Torymus Sinensis” bırakıldı.
Son olarak 29.05.2025 tarihinde Kaynaşlı Darıyeri İşletme şefliği sınırlarında bulunan Bal Ormanlarına, bin 500 adet, Düzce Şefliği sınırlarında da bin 500 adet olmak üzere toplam 3 bin adet “Torymus Sinensis” bırakıldı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, Düzce Orman İşletme Müdür Yardımcısı Devrim Arıkan, İşletme personeli, muhtarlar ve arıcıların katıldığı, mücadeleci böcek olan “Torymus Sinensis” salma etkinliği sonrası yetkililer tarafından, Düzce ilimizde sağlıklı ormanlar ve verimli bal üretimi için doğa dostu çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirildi.