Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eğitimde yeni bir projeye imza attı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet N. Pazvant, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu teşrifleri ile gerçekleştirilen, Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni'ne katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz” dedi.

81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eğitimde yeni bir projeye imza attı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak, ülkemize yeni okullar kazandırmaya ihtiyaç duyulduğunu gördük. TOBB Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, 81 İlde 81 okul yaparak, milletimize ve şehirlerimize armağan ettik” diye konuştu.

-“TOBB olarak, eğitime yönelik yapmış olduğumuz tüm yatımların ve desteklerin toplam hacmi, 3 milyar 587 milyon liraya ulaştı”

-Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de en zararsız ve riski olmayan yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayedir. Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, beşeri sermayemizin niteliğini artırmak ile ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Söz konusu protokol ile TOBB, 26 ilk-orta okul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul ve yeni yapılacak 154 okul ile toplamda 307 okulun hayata geçirilmesine öncülük etti.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası olarak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğluna teşekkür ediyoruz.