Reklam
Reklam
Düzce Üniversitesi’nde “Kadın, Toplum ve Medya” Başlıklı...

Düzce Üniversitesi’nde “Kadın, Toplum ve Medya” Başlıklı söyleşi Düzenlendi

10 Mart 2022 - 12:29

Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜKAM) düzenlediği “Kadın, Toplum ve Medya” başlıklı söyleşide kadının medyadaki ve toplumdaki yeri değerlendirildi.

Moderatörlüğünü DÜKAM Müdürü Doç. Dr. Şule Ay’ın yaptığı söyleşide; Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Gürses ve Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Çevrim içi olarak düzenlenen programda konuşmacılar, kadın erkek eşitsizliğini toplumsal cinsiyet ayrımcılığı üzerinden anlattı. Biyolojik cinsiyet ayrımcılığının doğal olduğunu; ancak toplumsal cinsiyet ayrımcılığının eşitsizliklere ve engellemelere neden olduğunu vurgulayan konuşmacılar, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının sonradan kazanıldığını dile getirdiler. Çocukların farkında olmadan yaşadığı çevre içerisindeki davranışları benimsediğini, dolayısıyla kadına ve erkeğe verilen rollerin çocuklar tarafından da kodlanarak, davranışa ve yaşam biçimine dönüştüğünü ifade ettiler.

Toplumsal cinsiyet kazanımının ilk olarak aile içerisinde öğrenilmeye başlandığının vurgulandığı programda, kişilerin bulunduğu çevrenin, bağlı olduğu toplumun ve bilinçaltının toplumsal cinsiyet kavramı kazanımına etki ettiği anlatıldı.  

Medyadaki toplumsal cinsiyet kavramına da değinen konuşmacılar, medya içerisinde de toplumsal cinsiyet kavramının oldukça belirgin olduğunu, kadının sürekli fedakarlık yapan taraf olarak izleyicilerin karşısına çıktığını söylediler.

 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 1802 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda...