Reklam
Reklam
Engelliler ve aileleri için iftar programı düzenlendi

Engelliler ve aileleri için iftar programı düzenlendi

19 Nisan 2022 - 14:32

Düzce İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesince, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuklara hitaben konuşan İl Müftüsü Rüstem Can Hucurat Suresi 10. ayete dikkat çekerek “Kıymetli Kardeşlerim! Yüce Mevlamız Mü’minler ancak kardeştir- buyurarak bizleri birbirinin kardeşi kılmış, bunun gereği olarak da her daim birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini bildirmiştir. Şu imtihan dünyasında engelli ya da engelsiz herkes insan olma onuruna yaraşır bir şekilde yaşama hakkına sahiptir. Bizlere yakışan her bir kardeşimizin huzurlu bir şekilde hayatını sürdürebilmesi için maddi/manevi gayretimizi ortaya koyabilmektir.” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

“Darda kalan kardeşimize el uzatmak, yardım ve rehberlik etmek, hayatı ona kolaylaştırmak sadakadır. Kişinin Allah katında makbul bir kul olmasının, onun fiziksel özelliğiyle değil, ortaya koyacağı güzel davranışlarıyla ve gönül zenginliğiyle mümkün olacağını unutulmamalıdır.” İfadelerinde bulundu.

Konuşmasının sonunda engelli ve aileleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Can, “Teşriflerinizden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Allaha emanet olunuz.” dedi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen İftar programına ADRB İl Vaizi Bayram Aktaş, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Meleknur Topal ve Mustafa Akbaş, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı

İftar programı yapılan duayla son buldu.

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

    Bu haber 969 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
    Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
    Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
    Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
    Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...