18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferini anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen program Şehitlikte Düzce Valisi Sn. Mehmet Makas’ın çelenk sunumu ile başladı.
Şehitlikte ki programın ardından Düzce İl Müftülüğünün öğle namazı öncesi Merkez Büyük Camide organize ettiği “Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz” için düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programına katılan Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli; şehitlik ve gazilik kavramları üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. İzmirli, konuşmasında Çanakkale ruhunun önemine vurgu yaparak, vatan uğruna can veren şehitlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti. İzmirli konuşmasında, “111. yılını idrak ettiğimiz Çanakkale ruhunu her zaman ve her şartta diri tutmalıyız. Milletleri güçlü kılan maddi ve manevi değerlerdir. Hamdolsun ki bizlerin bu konuda pek çok değeri bulunmaktadır. Çanakkale bir destandır, bir manadır. Çanakkale topyekûn bir diriliştir. İslam kanı şehit kanıyla yoğrulmuş bu ülkede kıyamete kadar inşallah yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Yapılan duanın ardından cemaatle birlikte öğle namazı kılındı.
Programa Sayın Valimiz Mehmet Makas, Düzce Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Belediye Başkan Yrd. Hasan Günden, Sivil Toplum kuruluşları, kurum amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.




YORUMLAR