Reklam
Reklam
2022 Yılının Süleyman Çelebi Yılı Olarak Kutlanması...

2022 Yılının Süleyman Çelebi Yılı Olarak Kutlanması Kapsamında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi.

14 Ekim 2022 - 17:22

2022 Yılının Süleyman Çelebi Yılı Olarak Kutlanması Kapsamında 12 Ekim 2022 Çarşamba Günü Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığının 2022/6 sayılı Genelgesi ile 2022 yılının “Süleyman Çelebi Yılı” olarak kutlanacağı belirtilmiştir.

Halk arasında “Mevlid” olarak anılan Vesîletü’n -Necat’ın yazarı Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.

Yazıldığı dönemden itibaren başta Balkanlar ve Orta Asya coğrafyaları olmak üzere pek çok ülkede mübarek gün ve gecelerde, doğum, ölüm, sünnet, evlenme, askere gönderme gibi vesilelerle okutulan söz konusu eserin sahibi Süleyman Çelebi’yi rahmetle yad etmek amacıyla Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce İl Müftülüğü iş birliğiyle, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü orta öğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik, Namık Kemal İlkokulu konferans salonunda, 12 Ekim 2022 Çarşamba günü, saat 14.00’de, Düzce İl Müftülüğünde görevli vaizlerinanlatımıyla sunum etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe katılım sağlayan öğrencilere sunumların sonunda çeşitli ikramlar verilmiştir.

Etkinliğe, Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin PARLAK, Düzce İl Müftülüğü ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katılım sağlamıştır.

 

Bu haber 707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” ile “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konuşuldu
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne...
"Atıl Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi...