Reklam
Reklam
Akçakoca’da Tarımsal Kalkınma İçin Güç Birliği: Coğrafi...

Akçakoca’da Tarımsal Kalkınma İçin Güç Birliği: Coğrafi İşaret Başvuruları Yolda

27 Eylül 2025 - 10:43

Akçakoca’da tarımın geliştirilmesine yönelik önemli bir adım daha atıldı. Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Uzun, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti.

TSO Başkanı Mehmet N. Pazvant ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Solak ve Ömer Levent Bilgin ile Genel Sekreter Kemal Başar da katıldı. Görüşmede, ilçenin tarımsal kalkınması, kooperatifleşme çalışmaları ve yerel ürünlerin markalaşması gibi konular ele alındı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Mehmet N. Pazvant, Ziraat Odası ile her zaman iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “Akçakoca’ya değer katacak her türlü tarımsal projeye destek vermeye hazırız” dedi.

Görüşmelerde alınan en dikkat çekici kararlardan biri ise Akçakoca’nın önemli tarım ürünlerinden olan Demir Elması ve Eğrisap Armudu için coğrafi işaret başvurusu yapılması oldu. Bu adımın, ürünlerin markalaşması, ekonomik değerinin artması ve ulusal pazarda tanınırlığının sağlanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Toplantı, Akçakoca’nın tarımsal potansiyelini güçlendirme, yerel değerleri koruma ve gelecek kuşaklara aktarma hedefiyle iş birliğinin artarak devam edeceği mesajıyla sona erdi.

Bu haber 3210 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyanet Heyetinden Esnaf Ziyareti
Diyanet Heyetinden Esnaf Ziyareti
Dört Mevsim Ayrı Güzel: Akçakoca Sizi Bekliyor
Dört Mevsim Ayrı Güzel: Akçakoca Sizi Bekliyor