Reklam
Reklam
Akçakoca Fındık Tarım Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kuruldu

Akçakoca Fındık Tarım Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kuruldu

05 Kasım 2025 - 11:34

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, fındık üreticilerini bir araya getirerek üretim, pazarlama ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan Akçakoca Fındık Tarım Üretim ve Pazarlama Kooperatifi resmen kuruldu.

Kooperatifin kuruluş sürecinin tamamlanmasının ardından yapılan ilk genel kurulda yönetim organları belirlendi.
Kooperatif Başkanı olarak Ali Uzun seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Kadir Mutioğlu, Alparslan Sarı, Ayfer Yılmaz ve Ersin Göbül getirildi.
Denetim Kurulu ise Barış Delihasanoğlu ve Gürsel Başak’tan oluştu.

Kooperatifin kurucu üyeleri arasında Ali Uzun, Kadir Mutioğlu, Alparslan Sarı, Barış Delihasanoğlu, Arif Işık, Hüseyin Denizgez, Mükremin Ustabaş, Ersin Göbül, Gürsel Başak, Gökhan Kibar, Recep Ali Horoz ve Ayfer Yılmaz yer aldı.

Yeni kurulan kooperatifin, bölgedeki fındık üreticilerinin emeğini koruyarak üretimden pazarlamaya kadar her aşamada güç birliği oluşturması hedefleniyor.
Kooperatif yetkilileri, kuruluşun “vatana ve millete hayırlı olmasını” dileyerek, Akçakoca tarımına katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu haber 960 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kaymakam V. Cinbir Akçakoca Lisesi Öğretmenleriyle Buluştu
Kaymakam V. Cinbir Akçakoca Lisesi Öğretmenleriyle Buluştu
Akçakoca Çayağzı Köyü’nde Kutu Menfez Çalışmaları Tamamlandı
Akçakoca Çayağzı Köyü’nde Kutu Menfez Çalışmaları...