Akçakoca Cuma camiinde bulunan tarihi Ahmet Dede Evliya Camii, bu yıl da geleneksel Cümle Mevlidi programına ev sahipliği yapacak. 1994 yılından bu yana kesintisiz sürdürülen etkinlik, 13 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12.00 ile 15.30 arasında gerçekleştirilecek.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Denizgez, Cümle Mevlidi’nin bölge halkı için önemli bir manevi buluşma olduğunu vurguladı. Denizgez, “1994’ten bu yana sürdürdüğümüz Cümle Mevlidimiz’i bu yıl da aynı coşku ve huzurla gerçekleştireceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu anlamlı programa tüm ilçe halkımızı ve turistleri davet ediyoruz” dedi.
Katılımı kolaylaştırmak amacıyla ulaşım desteği de sağlanacak. Mevlide katılmak isteyen vatandaşlar, saat 11.30’da Merkez Camii önündeki belediye duraklarından hareket edecek ÖZTAŞ TURİZM’e ait araçlarla Cumayanı’na götürülecek.
Etkinlik sonunda, katılımcılara etli pilav, ayran ve çeşitli tatlılardan oluşan ikramlar sunulacak. Her yıl yoğun ilgi gören Cümle Mevlidi programı, hem dini birlikteliği hem de sosyal dayanışmayı pekiştirmeyi hedefliyor.
Manevi atmosferiyle dikkat çeken bu özel gün, bölge halkı ve ziyaretçiler için anlamlı bir buluşma noktası olmaya devam ediyor.
YORUMLAR