Reklam
Reklam
AKÇAKOCA ÖĞRETMENEVİNDE "KİTAP İNCELEME SEMİNERİ"...

AKÇAKOCA ÖĞRETMENEVİNDE "KİTAP İNCELEME SEMİNERİ" YAPILDI

22 Eylül 2022 - 12:42

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdür vekili  Nurettin ÇABUK, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf ÇİDEM'in katılımlarıyla, Eğitim yöneticisi Gülay YENİHAYAT, eğitim görevlileri Ahmet ÖZTÜRK ve CANER ÇATAK  tarafından Akçakoca öğretmen evinde düzenlenen "Ders Kitabı İnceleme Semineri"nin açılışı gerçekleştirildi. 

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının görevleri kapsamında yürürlüğe giren 14.10.2021 tarihli ve 31628 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği doğrultusunda ders kitaplarının nitelikleri, inceleme ve değerlendirme süreçleriyle birlikte bu süreçte görev alan panelistlerde aranan niteliklerde düzenlemeler ve inceleme ücretlerinde iyileştirmeler yapılmıştır. 

Bununla birlikte ilgili Yönetmeliğin 17. maddesinin birinci fıkrasında "Başkanlıkça, inceleme işleminde görevlendirilecek alan eğitimcileri/uzmanları, dil inceleme uzmanları, tasarım inceleme uzmanları ve çoklu tasarım inceleme uzmanlarının kayıt, seçme ve görevlendirilme işlemlerinin yapılmasını sağlayacak bir panelist veri tabanı oluşturulur. Başkanlık, veri tabanı sistemine panelist adaylarının kayıt yaptırmaları için duyuru yapar. Başkanlıkça yapılacak duyurular doğrultusunda panelist adayları veri tabanına kayıt yapabilir." hükmüne yer verilmektedir. Bu doğrultuda taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirme işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak kitap inceleme sistemi Türkiye'deki tüm akademisyen ve öğretmenlere açılarak hayata geçirilmiştir. 

İlgili Yönetmelik doğrultusunda belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan kişiler başvurularını "http://kitapinceleme.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden yapmışlardır. 

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına ait kitap inceleme veri tabanı sistemine kayıt yaptıran panelist adaylarının taslak ders kitabı inceleme/değerlendirme eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla görev yaptığı illerde yüz yüze "Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı İnceleme Semineri" düzenlenecektir. Belirlenen illerde eğitime alınması uygun bulunan panelist adayları eğitime katılacaklardır. 

Toplam 37 ilde yapılacak olan bu yüz yüze eğitimler devam etmekte olup 19-20 Eylül tarihlerinde Düzce ilimizde yapılmaktadır. 

Düzce ve Yalova illerinden katılan toplam 177 öğretmenimize eğitim verilmesi planlanmaktadır.

 

20-09-202220-09-202220-09-202220-09-202220-09-202220-09-202220-09-202220-09-202220-09-2022

Bu haber 948 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...