Akçakoca’da, Düzce Valiliği himayelerinde, Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Muhtarın Yanında, Muhtarlığın Yarınında” temalı Kadın Muhtarlar Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Belediye Başkanı Fikret Albayrak da katıldı.
Kadın muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü, deneyimleri ve karşılaştıkları sorunlar ile çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştayda, verimli bir paylaşım ortamı oluştu. Kadınların yerel yönetime katılımının, demokrasinin tabanda güçlenmesi açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı.
Çalıştayın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Albayrak, kadınların yönetime aktif katılımının, yerel demokrasinin güçlenmesinde büyük bir değer taşıdığını belirterek, “Bu anlamlı çalıştaya katkı sunan başta Düzce Valimiz Sayın Selçuk Aslan olmak üzere, Düzce Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nedim Sözbir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
YORUMLAR