Reklam
Reklam
Beş Şehir Gezdi, Şifayı Düzce’de Buldu!

Beş Şehir Gezdi, Şifayı Düzce’de Buldu!

28 Temmuz 2022 - 18:52

Gittiği dış merkezlerde riskli görüldüğü için operasyonu uygun görülmeyen hasta, şifayı Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde buldu. Safra kesesi yolunda taş olan hasta, Düzce’de ilk kez denenen hibrid ERCP ile sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 2 yıldır sağ tarafta kaburga altında şiddetli ağrı şikâyeti olan 70 yaşındaki hasta Güler Sakal,  beş ayrı şehirde yedi farklı hastaneye başvurdu. Gittiği merkezlerde mevcut şartlarda uygun tedavi yöntemi belirlenemeyen hasta, son olarak Düzce Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Polikliniği’ne geldi. Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde safra kesesinde ve safra yoluna düşmüş taş tespit edildi

Müdahale edilmediği takdirde ölümle dahi sonuçlanabilecek bazı acil ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen safra kesesi yolundaki taş için hasta hemen tedavi altına alındı. 2017 yılında mide kanseri nedeniyle ameliyat geçiren hastanın mide ve ince barsak anatomisi ameliyatla değişmiş olduğu için, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin deneyimli Gastroenteroloji uzmanları tarafından ERCP işlemi denendi.  Ancak önceki ameliyat ile hastanın safra anatomisi değiştirilmiş olması nedeniyle hedeflenen bölgeye ulaşılamadı. Geçirilmiş ameliyatların neden olduğu yapışıklıklar ve diğer ek sistemik hastalıkları nedeniyle safra yolunun açık cerrahisi ise riskli bulunan hasta, konseyde tartışılarak uygun tedavi yöntemi belirlendi. 

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji ortaklığında hibrid (aynı anda hem ameliyat hem ERCP ) işlem yapılmasına karar veren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Torun, Dr. Öğr. Üyesi Salih Tokmak ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fuat Çetin, hastaya yaklaşık 2 saat süren operasyon gerçekleştirdi.  Öğretim üyesi hekimler, aynı seansta hastanın safra kesesini de aldı.

“Hibrid ERCP Düzce’de Daha Önce Yapılmadı”

Hibrid ERCP’nin Düzce’de daha önce yapılmadığını ifade eden Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Fuat Çetin, dünya literatüründe de bu teknikle bildirilen yayın olmadığını dile getirdi.  

Hibrid ERCP’nin hem ameliyat risklerini hem de ERCP risklerini barındırdığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Çetin, hem hasta açısından yüksek riskli bir işlem, hem de doktor açısından teknik zorluklar barındıran bir işlem olduğu için hastanın diğer merkezlerde operasyona alınmadığını kaydetti.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Çetin, bir hafta içinde taburcu edildiği bilgisini paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Çetin, son olarak ünitenin gelişimine katkılarından dolayı 2015-2022 dönemi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,  Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay başta olmak üzere tüm idarecilere teşekkür etti.

Tedavi süreci hakkında konuşan hasta Güler Sakal (70) ise, “Benim safra kesemde çamur ve taş vardı. 2 yıldır zor bir süreç geçirdim. Daha önce hastanelere gittim ama çözüm olmadı. Giresun’da hastaneye gittim orası beni Samsun’a gönderdi; orada 10-11 gün kaldım, daha sonra oğlum beni İstanbul’a götürdü.  Ameliyat etmek istemediler, ERCP işlemi yapılmaya çalışıldı fakat yapılamadı, eve döndüğümde sancılarım devam etti. Tatil amaçlı Düzce’ye geldiğimde sancılarım arttı. Acile başvurduğumda beni Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdiler. Bu hastanede hem safra kanalımı tıkayan taş çıkarıldı, hem de safra kesem alındı.  Şu an çok iyiyim.  Buradaki doktor ve sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 1107 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...