Reklam
Reklam
Diyabetli Çocukların Yaşam Kalitesinin Artırılmasına Yönelik...

Diyabetli Çocukların Yaşam Kalitesinin Artırılmasına Yönelik Örnek İş Birliği

17 Ocak 2022 - 20:00

Düzce Üniversitesi; Düzce İl Özel İdaresi, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte “Tip 1 Diyabetli Çocukların Yaşam Kalitesinin Artırılması” konusunda örnek bir iş birliğine imza attı.

Düzce Valiliği’nde düzenlenen imza töreninde; bu anlamlı iş birliği protokolünü; Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ercan Öztürk ile Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sibel Şahin imzaladı.

Protokol, ağrısız kan şekeri ölçümü, kan şekerinin sürekli izlem altında olması ve ailelerin çocuklarından ayrı kaldığı zamanlarda kaygılarının azaltılması amacıyla, dezavantajlı alt gelir grubunda ihtiyacı olan ve endikasyonu uygun bulunan ailelerin çocuklarına cihaz dağıtımı hakkında iş birliğine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Protokol, İl Sağlık Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından cihaz tespiti, cihazın ailelere teslimi için Tip 1 diyabetli çocukların aileleriyle iletişimi; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bünyesindeki merkezlerde Tip 1 diyabetli çocukların tespit edilerek takiplerinin yapılması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendi bünyesindeki okullarda öğrenim gören Tip 1 diyabetli çocukların tespit edilerek takiplerinin yapılması, Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ise cihaz temini konusunda satın alma, maddi destek sağlama ve cihazların bedelini ödeme konularında yapılacak çalışmaları düzenliyor.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

Bu haber 681 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...