Reklam
Reklam
Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik...

Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘‘Sağlık Hakkı’ Seminerine” katkı verdi.

25 Şubat 2024 - 16:58

 

Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, lisenin konferans salonunda; öğrenciler ile öğretmenlerin dinleyici olarak katıldığı “Sağlık Hakkı” seminerine Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Zuhal YILMAZ konuşmacı olarak katılarak, “Hastanemiz insan hakları kapsamında yaşam hakkından sonra en temel hak olan sağlık hakkı konulu” bir sunum gerçekleştirdi.

Seminer, Eğitim Hemşiremiz Zuhal YILMAZ’ın öğrencilerden gelen soruları cevaplanmasının ardından son buldu.

Son yıllarda, sağlığın da giderek artan bir biçimde insan hakları bağlamında ele alınması sonucu “Sağlık Hakkı” kavramı doğmuştur. “Sağlık Hakkı” sağlıklı bireyler ve toplum hedefine ulaşabilmek için gerekli tesisleri ve şartlarına ulaşabilme ve bunları kullanma hakkıdır.

Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları nedeni ile sahip oldukları, T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar ve kanunlar ile teminat altına alınmış haklarını ifade eder.

Bu kapsamda; 1998 yılında hastaların haklarının korunmasını, gerekirse hastaların hukuki yollara başvurabilmesini sağlamak amacı ile Hasta Hakları Yönetmeliği (01.08.1998 tarih ve 23420 sayılı) yayınlanmıştır.
GÖRSEL
GÖRSEL1
görsel2

 

      Bu haber 593 defa okunmuştur.

      YORUMLAR

      • 0 Yorum
      Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
      İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
      Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
      Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
      Futsal Müsabakaları Sona Erdi
      Futsal Müsabakaları Sona Erdi