Reklam
Reklam
Düzce Üniversitesi İzmir TEKNOFEST’te

Düzce Üniversitesi İzmir TEKNOFEST’te

28 Eylül 2023 - 11:36

Düzce Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ege’nin incisi İzmir’de düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılarak, yaptığı çalışmaları ziyaretçilerle paylaştı.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak bu yıl ülkemizin çeşitli şehirlerinde düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerinin İzmir durağında Düzce Üniversitesi; Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü, Düzce Teknopark ile MEKATEK ve çeşitli öğrenci topluluklarıyla temsil ediliyor. Düzenlenen festivallere büyük bir katılımla başvuran Düzce Üniversitesi öğrenci takımları İzmir’i de boş geçmedi. Çevre İklim ve Enerji Teknolojileri alanında yarışan BİGES öğrenci takımı, geliştirdikleri “Atıklardan Kompozit Hammadde Eldesi” çalışmaları ile finalde Düzce Üniversitesi’ni temsil ediyor.

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir Açılış Programına Katılarak Önemli Görüşmelerde Bulundu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir Valisi Süleyman Elban ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın açılış konuşmalarıyla başlayan festivali; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Öztürk ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney de takip etti.

Yoğun bir katılımla açılışının yapıldığı festivalin ilk gününde, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM), DAGEM, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü stantlarında yer alan ürünler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Siyasetin önde gelen isimlerinin ve önemli kuruluşların temsilcilerinin ziyaret ettiği Düzce Üniversitesi standı, 7’den 70’e herkesin ilgi odağı oldu.

Stantları Gezerek Geliştirilen Ürünleri İnceledi

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Sözbir ve beraberindeki heyet Düzce Üniversitesi öğrencilerinin ve personellerinin yer aldığı stantları da gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. TÜRKSAT, Sarsılmaz, TÜBİTAK gibi Türkiye’nin gelişmesinde önemli hizmetleri olan öncü kuruluşları da ziyaret eden Prof. Dr. Sözbir, yetkililerle görüşerek, geliştirilen yeni ürünler hakkında bilgi aldı.

1 Ekim’e Kadar Ziyaretçilere Açık Olacak

Birçok yarışma ve gösteriye de sahne olacak olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu yüzden fazla kurumla birlikte yapılıyor.

Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST, 1 Ekim’e kadar İzmir Çiğli Havalimanı'nda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 8759 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde Bulunan Aktaş Şelalesi Eko-Turizm Alanı ve Doğa Yürüyüş Parkuruna Tanıtım Gezisi Düzenlendi.
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde...
ALTUNÇAY KÖYÜ ORHANGAZİ CAMİSİ DUALARLA AÇILDI
ALTUNÇAY KÖYÜ ORHANGAZİ CAMİSİ DUALARLA AÇILDI