Reklam
Reklam
Düzcede Hıdırellez Şenliği Düzenlendi…

Düzcede Hıdırellez Şenliği Düzenlendi…

07 Mayıs 2024 - 18:35

Valiliğin Himayelerinde, Düzce Belediyesinin katkılarıyla, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koordinasyonunda, Kamu Kurum ve Kuruluşları İş Birliğiyle Hıdırellez Şenliği Düzenlendi…

Valiliğin Himayelerinde, Düzce Belediye Başkanlığının katkıları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonuyla 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü, Bahçeşehir Yeşil Vadi’de Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

Şenliğe, Düzce Valisi Selçuk ASLAN, Düzce Milletvekilleri  Ayşe KEŞİR ve  Ercan ÖZTÜRK, Vali Yardımcısı Yakup TATOĞLU, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan GENÇ, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı  Burçin SARICAN, il protokolü, kurum amirleri ve çalışanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Vali ASLAN yaptığı açılış konuşmasında, Ülkemiz ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti tarafından 2017 yılında “Bahar Kutlaması: Hıdrellez” adıyla UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesinde yer alan Hıdırellez'in, insanlığın maziden bugüne baharın gelişiyle yeni umutların coşkusunu yansıtan bir kutlama olduğunu ifade ederek, herkese bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Bahçeşehir Yeşil Vadi’de düzenlenen Hıdırellez Şenliği, açılış konuşmasının ardından renkli görüntülere sahne oldu. Alanda Hıdrellez Şenliği ateşi yakılırken, konser, çeşitli spor aktiviteleri, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından Kafkas Halk Oyunları gösterisi ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları başta olmak üzere birbirinden güzel ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrıca etkinlikte, katılımcılara Coğrafi İşaretli Konuralp Pirinci Pilavı ve ayran ikram edilirken, çocuklara patlamış mısır, şeker ve balon dağıtıldı.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından şenlik alanında açılan Düzce tanıtım standında, İlimizin tarihi, kültürel ve turizm değerleri tanıtıldı. İl Halk Kütüphanesi tarafından da katılımcılara kütüphane tanıtımı ve bilgilendirme yapılarak çocuk kitapları ile etkinlikler düzenledi.

Etkinlik alanında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı stantları da yer aldı.

 

 

Bu haber 199 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor