Reklam
Reklam
Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Noktasında Enerji...

Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Noktasında Enerji Yöneticiliği’ne Dikkat Çekildi

31 Aralık 2022 - 12:09

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen "Enerji Verimliliği ve Enerji Yöneticiliği" başlıklı söyleşi, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel’in gerçekleştirdiği söyleşiye, Winergy Technologies firmasından Doğukan İnan konuk oldu.

Enerji kavramı, önemi ve Türkiye’nin enerji ithalatından bahseden Doğukan İnan, enerji ithalatının Türkiye için oldukça kritik bir problem olduğunu ve enerji ithalatı için çok büyük bir bütçe ayrıldığına değindi.

Enerjinin, üretimden tüketime kadar verimli kullanımıyla birlikte, önemli miktarda tasarruf da elde edilebileceğini belirten İnan, enerji tasarrufu ve verimliliği noktasında “Enerji Yöneticiliği” kavramına dikkat çekti. Enerji Yöneticisi olmak için gereken şartlar ve bu unvanı elde etmek için sahip olunması gereken nitelikleri de açıklayan Doğukan İnan, programın sonunda Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.

Bu haber 9268 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” ile “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konuşuldu
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne...
"Atıl Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi...