Reklam
Reklam
Fındık alım taban fiyatı açıklandı!

Fındık alım taban fiyatı açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordulu çiftçilerimize son 20 yılda toplam 4,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Türkiye, dünyanın en büyük fındık üreticisi. 344 bin tondan fazla fındık sattık. Alan destekli olarak ben burada bir rakam açıklıyorum. İnanıyorum ki sizlerde kabul edeceksiniz. Kilogram fiyatının ortalamasınını 54 olarak inşallah açıkladık. Hayırlı olsun. Bereketli olsun."

30 Temmuz 2022 - 19:39

Karadeniz ürünü fındıkta hasada günler kala 2022 fındık alım taban fiyatı az önce açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’da 2022 fındık fiyatları için açıklamada bulundu. Peki, fındık taban fiyatı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3,5 yıl aradan sonra gittiği Ordu'da fındık hasadı başlamadan hemen önce 2022 fındık alım taban fiyatı açıklamasında bulundu. Üreticilerin merakla beklediği 2022 fındık alım fiyatları açıklandı. Peki, 2022 fındık taban fiyatı ne kadar oldu?

2022 FINDIK ALIM TABAN FİYATI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan programı kapsamında geldiği Ordu’da 2022 yılı fındık alım fiyatları içinde konuştu.

Erdoğan 2022 yılında TMO’nun üreticilerden fındığın kilo fiyatını 54 TL’den alacaklarını söyledi. 

2022 FINDIK TABAN FİYATI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Giresun ve Levant kalite fındığın kilosu 54 lira oldu.” dedi. Böylece merakla beklenen 2022 fındık taban fiyatı ne kadar sorusu cevabını buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemizin 3'te birini karşılıyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklıyorum. Bu yılın fındık alım fiyatının ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. TMO tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor