Reklam
Reklam
Geçmişten Günümüze Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçeleri Konuşuldu

Geçmişten Günümüze Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçeleri Konuşuldu

11 Mart 2024 - 18:15

Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen Geçmişten Günümüze Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçeleri ''Horti Plantarum Medicarum” adlı program, Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy ve Düzce Üniversitesi merkez müdürleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, “Eczacılık, orman, turizm, biyoloji gibi birçok alan için önemli bir kaynak olan botanik bahçeleri ve tıbbi bitkiler alanında uzman, Prof. Dr. Necmi Aksoy’u, Fakültemizde ağırlamaktan, O’nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaktan onur duyuyoruz. Öğrenciler kampüs alanı içerisindeki Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’ni mutlaka ziyaret etmeli.” şeklinde konuştu.

Programın davetli konuşmacısı Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, geçmişten günümüze botaniğin tarihi sürecine, Batılı botanikçi ve Müslüman bilim insanlarının çalışmalarına, Rönesanssın doğa bilimlerine olan katkılarına ve Padova ekolü gibi konulara değindi.

Tarihte kurulan ilk botanik bahçesi, Babil’in Asma Bahçeleri, İran Cennet Bahçeleri, manastırlarda bulunan gizli bahçeler, tıbbi bitki bahçeleri, Osmanlı dönemindeki ve Cumhuriyet döneminde kurulan bahçelerden örnekler veren Prof. Dr. Aksoy, “Gençlerimize ve çocuklarımıza doğa bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi, bilimin ilerlemesi ve gelişmesi, düşünen, araştıran bireyler yetiştirilmesi için botanik bahçelerine ve herbaryumlara ihtiyaç var. Özellikle 2. Abdülhamit’in saray koleksiyonunu, Atatürk Orman Çiftliği’ni ve İstanbul’daki Atatürk Arboretumu’nu mutlaka görmelisiniz.'' ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan tarafından Prof. Dr. Necmi Aksoy'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu haber 750 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
Futsal Müsabakaları Sona Erdi
Futsal Müsabakaları Sona Erdi