Reklam
Reklam
Gölyaka’da 14 hafız icazet aldı

Gölyaka’da 14 hafız icazet aldı

Düzce Gölyaka İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 14 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

18 Eylül 2022 - 13:56

Gölyaka İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 14 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Gölyaka Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene İl Müftü Vekili Hasan İzmirli,  Gölyaka Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız, Gölyaka İlçe Müftüsü Ahmet Demirel, siyasiler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftü Vekili Hasan İzmirli, “İman edenler içinde en değerlileri, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, ayetlerini ezberleyen ve yaşayan hafızlardır. Hafızlık, Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir. Hafızlık, insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir mushafa dönüştürmektir.” dedi.

Müftü Vekili İzmirli, “Yüce dinimiz İslam’ın hafızlığa ve hafızlara çok değer verir. Kur’an-ı Kerim’in tümünü ezberleyerek, onun zihinlerde ve sadırlarda muhafazası olan hafızlık, Peygamber (s.a.s) ile başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s) Efendimiz, İslam tarihinde yerini aldığı şekliyle, ilk hafız olarak yürüyen bir Kur’an idi. Bu keyfiyet itibariyle, hafızlarımız da Efendimizin mirasını şan ve şerefle taşıyan kutlu ve mutlu insanlardır.” diye konuştu.

Program sonunda öğrencilere hafızlık belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

KAYNAK: DİYANET HABER

Bu haber 4706 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...