Reklam
Reklam
Google’den yeni hamle! Deprem anında bildirim atılacak

Google'den yeni hamle! Deprem anında bildirim atılacak

Google, geliştirdiği sistemle dünya çapındaki depremleri algılayacak uygulama sundu.

02 Şubat 2022 - 20:52

Google'den dikkat çeken yeni bir teknoloji hamlesi geldi. Google, dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı gönderdiği ücretsiz bir sistem geliştirdi. Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor. Deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi basın toplantısı ile tanıtıldı. 

GOOGLE'DEN DİKKAT ÇEKEN HAMLE

Google, geniş bir kullanıcı sayısına sahip Android telefon ekosistemi ve sunucuların hızını temel alarak Android Deprem Uyarı Sistemi'ni geliştirdi. Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde birer uyarı cihazına dönüşen Android telefonlar, deprem anlarında kullanıcılarına saniyeler kazandırabilecek bildirimler gönderiyor.

OCAK AYINDA UYARI GÖNDERİLMİŞTİ

Ocak ayında merkezi Alanya ve Balıkesir olmak üzere 4.5 büyüklüğü üzeri iki depreme dair Android kullanıcılarına uyarı bildirisi gönderen Android Deprem Uyarı Sistemi hakkında detaylı bilgi vermek ve depremde saniyelerin önemini tekrar vurgulamak üzere Google bir basın toplantısı düzenledi.

 

Google

Kaynak: Milli gazete
Bu haber 3511 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor