Reklam
Reklam
Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde Türkiye 1.si Nuran Erva...

Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde Türkiye 1.si Nuran Erva YÜKSEL

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki kız Kur'an kursları arasında düzenlenen Hafızlık Yarışması'nın Türkiye Finali Adana'da gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemiş olduğu hafızlık yarışmasında Nuran Erva YÜKSEL Adana' da gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde Türkiye 1. si oldu.

22 Eylül 2022 - 16:51

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Türkiye Finali Kız Öğrenciler Yarışması Adana’da yapıldı.

Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen yarışmada, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci, Türkiye birinciliği için mücadele etti.

Yarışmanın açılışında konuşan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim. Her bir bölgeden finalist olarak Türkiye finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize de şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise şunları kaydetti:

"Hazreti Kur'an bizim hayat kitabımız, şifa kaynağımız, rahmet sebebimizdir. Peygamber Efendimiz (s.a.v). ümmetin en hayırlısı olarak buyuruyor Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenleri. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, hidayet rehberimizdir. Kur'an hafızları Peygamber Efendimizin müjdesine nail olacaklardır inşallah. Peygamber Efendimiz başka bir Hadis-i Şeriflerinde ümmetin en şereflilerinin hafızlar olduğunu bize beyan ediyor. Dolayısıyla Kur'an'ın hafızı olmak, Kur'an'ın muhafızı olmaktır. Kur'an'ın muhafızı olmak da büyük bir şereftir. 'Kur'an ile dost olanlar Allah ile dost olurlar.’’ buyuruyor peygamberimiz. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek büyük bir şereftir. Yavrularımıza Kur'an-ı ezberletmeye, onları hafız yapmaya özen gösterelim. İnşallah Kur'an bize dünyada yoldaş, ahirette de şefaatçimiz olacak."

Öğrencilerin heyecanınan ortak olan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, "Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerim’in muhafazası yüce Allah’ın garantisi altında, buna iman ediyoruz. Ama Kur'an-ı Kerim indiğinden itibaren Kur'an-ı Kerim’i ezberleme, çeşitli malzemeler üzerine yazma gibi çeşitli şekillerde muhafaza etmeye çalışıyorlardı. Ancak Hz. Ebubekir zamanında meydana gelen Yemame Savaşı’nda çok fazla hafızımızın şehit olması vesilesiyle endişelenen Hz. Ömer Hz. Ebubekir'i Kur'an-ı Kerim’in toplanması ve kitaplaştırılması konusunda ikna etmiştir. Böylece Kur'an-ı Kerim’in tüm levhaları, ayrı ayrı bulunan ayetleri ve sureleri toparlanıp bir kitap haline getirilmiştir; çünkü hafızlar gittiği zaman Kur'an-ı Kerim’in muhafazası konusunda sıkıntı olabileceğinden endişe duyulmuştur. O dönemde Kur'an-ı Kerim kitap haline getirildi. Dolayısıyla hafızlığın önemi ve işlevi hakkında önemli bir örnek bu, bunun dışında sizler Kur'an-ı Kerim’in muhafızlarısınız. Yaptığınız iş, sahip olduğunuz unvan bence dünyevi unvanların çoğundan üstün. Kur'an-ı Kerim bizim yüce kitabımızdır. Okunması, muhafazası, yazılması özel bir ihtimam ve usul gerektirir. Kur'an-ı Kerim’imizin özellikle çok farklı makamlarda okunması insanların ruhuna iyice işlemesi açısından çok önemli. Hafızlık yarışmalarının yapılması Kur'an adabı, kutsiyeti ve saygınlığı bakımından çok önemlidir. İlimizde böyle bir etkinliğin olmasının ilimizdeki İslami hayatın ve inancın da güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yarışmada yarışacak tüm hafızlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim tüm hafızlarımızı muhafaza etsin." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin başkanlığında, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Edirne İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş'tan oluşan komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda;

Düzce 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu Öğrencisi Nuran Erva Yüksel birinci,

Rize Güneysu Ortaköy Köyü Kur'an Kursu Öğrencisi Hayrunisa Gökyıldız ikinci, 

Gaziantep Şahinbey Hoşgör Bülbülzade Kız Kuran Kursu Öğrencisi Ayşegül Tuğçe Özdemir ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

KAYNAK: DİYANET HABER

Bu haber 1784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...