Reklam
Reklam
İL MÜDÜRÜMÜZ ÇELTİK EKİLİ ALANLARI İNCELEDİ

İL MÜDÜRÜMÜZ ÇELTİK EKİLİ ALANLARI İNCELEDİ

11 Ağustos 2023 - 17:41

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra UZUN Düzce İlinde Coğrafi İşaret almış 14 üründen biri olan tarihi 1800' lü yıllara dayanmış Konuralp Pirinci üretim alanlarını inceledi.

Halk dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp Pirincinin tarihi 1800' lü yıllara dayanmaktadır. “Osmanlı Saray Mutfağının Pirinci" olarak adlandırılan Konuralp Pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüştür. 

Sertifikalı çeltik tohumu kullanılarak ilimizde yaklaşık 2000 da alanda yetiştiriciliği yapılan Konuralp Pirinci üretim alanlarını ve İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde kurulan çeltik kurutma tesisini inceleyen İl Müdürü'ne Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gülden AK ve çeltik üreticileri temsilcisi Halil YILMAZ eşlik etti.

Çeltik üreticileri temsilcisinden konuyla bilgi alan İl Müdürü Esra UZUN bereketli bir üretim sezonu olması temennisinde bulundu.

   

Bu haber 8126 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Koçyazı Mahallesi Akşemseddin Camii'nde Hafızlık ve İcazet Merasimi Düzenlendi
Koçyazı Mahallesi Akşemseddin Camii'nde Hafızlık ve İcazet...
Düzce Üniversitesi Ev Sahipliğinde EDEP Temmuz Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Ev Sahipliğinde EDEP Temmuz Ayı Toplantısı...