Reklam
Reklam
İLİMİZDE "KIŞ OKULLARI" UYGULAMASI BAŞLADI

İLİMİZDE "KIŞ OKULLARI" UYGULAMASI BAŞLADI

25 Ocak 2023 - 17:34

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de "Bilim", "Sanat", "Matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez "kış" döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak'ta başladı ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlandı. Bir öğrenci, en fazla 2 farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebiliyor ve haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabiliyor.

Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabiliyorlar.

Bakanlığımızın hazırlamış olduğu "Kış Okulu" uygulaması İlimizde de faaliyete geçti. Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi ve Düzce Bilim Sanat Merkezimizde toplamda 349 öğrencimiz "Kış Okulu" uygulamasına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Tamer KIRBAÇ, "Kış Okulu" uygulaması kapsamında Düzce Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. Ziyaretlerinde atölyeleri gezen İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğrencilerimizle bir süre sohbet ederek, heyecanlarına ortak oldu.

 

24-01-202324-01-202324-01-202324-01-202324-01-2023

Bu haber 455 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI