Reklam
Reklam
“Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” açılışı...

“Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” açılışı gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2023 - 18:40

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl 2.’si “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” temasıyla kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” açılışı 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü, Düzce Valisi  Cevdet ATAY’ın teşrifleriyle, Düzce Kadın Emeği Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Açılışa, Düzce Vali Yardımcısı V. Mustafa CAN, Vali Yardımcısı Haluk ÇAKMAK, Vali Yardımcısı V. Talha ALTUNTAŞ, Cumayeri Kaymakam V. Bilal DOĞAN, Çilimli Kaymakam V. Gizem BAYGUŞ, Gölyaka Kaymakam V. Ali Tuğrul YILDIZ, Gümüşova Kaymakamı Selçuk YOSUNKAYA, Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa İkbal EKŞİ, İl Emniyet Müdürü Yunus Emre ÜNVEREN, İl Jandarma Komutanı Albay Murat KILIÇ, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver GÖSTERİŞLİ, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı KOÇ, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri ŞEN, Yığılca Belediye Başkanı Rasim ÇAM, Boğaziçi Belde Belediye Başkanı İbrahim ERCAN, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur AYNAN, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer MESCİ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Hayriye SEZER, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali SAT, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ferhat ACAR, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nurhan KARTAL, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet SARIOĞLAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin DİKMEN, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı ŞİMŞEK, Orman İşletme Müdürü Turgay KAĞAN, Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü İsmail ERGÜN, Ticaret İl Müdürü Çiğdem ACAR, Düzce Turizm Tanıtma ve Geliştirme Başkanı Yusuf TAŞHAN, Düzce Kadın Emeği Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nermin ALAGÖZ, Yönetim Kurulu Üyesi Beyza ANAKAN ve vatandaşlar katılım sağladı.

Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla, Düzce Kadın Emeği Merkezinde görev alan kadınlarımızın hazırladıkları Coğrafi İşaretli ürünlerimizden, Konuralp Pirinci Pilavı, Melengücceği Tatlısı, Akçakoca Mancarlı Pidesi, Düzce Acıkası, Kestane Kabağı Tatlısı, Düzce Şırası ile sevilen lezzetlerimizden karalahana çorbası, haluj, mısır ekmeği, dolma çeşitleri, Çerkez tavuğu ve fındıklı baklava, Kanun Sanatçısı Hüseyin KEMAN ve Ney Sanatçısı Murat GÜLAÇTI’nın müzik dinletisi eşliğinde misafirlere ikram edildi.

“Türk Mutfağı Haftası” Valiliğin Başkanlığında, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Düzce Kadın Emeği Merkezi, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları ve ilgili STK’ların iş birliği ile “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” temasıyla hafta boyunca çeşitlerle kutlanacak.

Bu haber 1100 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI