“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği kapsamında, geçtiğimiz temmuz ayında orman yangını yaşanan Düzce’nin Gümüşova ilçesine bağlı Yeşilyayla Köyü’nde 30.000 fidan toprakla buluşturuldu.
Etkinlikte; ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini pekiştirmek, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek ve toplumda çevre koruma bilincini artırmak hedeflendi.
Düzce’de düzenlenen fidan dikim törenine Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, İl Müftüsü Osman Aydın, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcılar, ellerine aldıkları fidanları toprakla buluşturarak doğaya nefes oldu. Etkinlikte konuşan yetkililer, ormanların korunması ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakılması için bu tür çalışmaların önemine vurgu yaptı.




YORUMLAR