Reklam
Reklam
Prusias Ad Hypium Antik Kenti Konuralp de Müze Var

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Konuralp de Müze Var

01 Şubat 2022 - 16:57

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Konuralp de Müze Var

Konuralp Müzesinde;Başta Öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimizin kültürel miras bilinçlendirilmesinde Müzenin ve tarihi mekânların rolünün önemli olduğu düşünüldüğünde, bölgemizdeki öğrencilerin birey olarak daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde yetiştirilmeleri için müze-okul işbirliğinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuş bu amaçla il geneli planlı müze ziyaretleri için “KONURALP DE MÜZE VAR” Projesi uygulamaya geçmiştir.

Projenin hedefleri arasında, Baştamaddi imkânları yetersiz olan ve müzeye gelemeyen öğrencilerimize olanak sağlamak. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliğin güçlendirmesi ve Müze gezilerine ilgiyi artırarak devamlılık sağlamak.Öğrencilerimizi müze, tarih, kültür ve sanat dünyasında yoğurmak, gelişimlerine katkı sağlayarak çok yönlü düşünebilen bireyler olmalarını sağlamak.

Projede belirtilen takvim çerçevesinde;  Müzeye gelen okullardan her bir sınıf için öncelikle, bölgenin tarihi kültürel değerlerini tanıtıcı Sunum yapıldıktan sonra müze gezisi ve etkinlik bölümünden oluşacak bir program ile başlanılacaktır.

Müzedeki etkinliklerim gelecek öğrenci yaş guruplarına göre randevu sistemi içinde belirlenecektir. Bu etkinlikler, Kültürel Varlıklarımızı tanıma ve tanıtma, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları, tarihi eserler ve olaylar üzerine ara-bul etkinliği, Kil Çalışması, Resim çalışması, Arkeometri, pandonim, Drama, Müzik, Fotoğrafçılık üzerine olacaktır.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti (Konuralp) sit alanı içerisinde bulunan Konuralp Müzesinde  (Prusias Ad Hypium)  antik kentinden çıkan buluntulardan oluşan 1911 arkeolojik,  4085 sikke,498 Etnoğrafik toplamda 6494 adet envanterlik ve 1081 adet etütlük olmak üzere toplamda7575 eser mevcuttur. Müze girişi ücretsiz olup her geçen yıl artmakta olan bir ziyaretçikitlesine sahiptir. 2021 yılı verilerine göre pandemiye rağmen Müzeyi 6601 kişi ziyaret etmiştir. Bunlardan 129'u yabancı 6385' i yerli ziyaretçidir.

 

Bu haber 5727 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI