Reklam
Reklam
Prusias ad Hypium Antik Kenti ve Tiyatrosu, Düzce Konuralp Müzesi...

Prusias ad Hypium Antik Kenti ve Tiyatrosu, Düzce Konuralp Müzesi ile Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkının tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttılar

09 Ekim 2023 - 13:46

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur AYNAN ve beraberindeki enformasyon görevlileri, Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen I.Apiterapi Kongresine katılım sağlayan akademisyenlere, Prusias ad Hypium Antik Kenti ve Tiyatrosu, Düzce Konuralp Müzesi ile Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkının tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttılar.

Batı Karadeniz Bölgesinin tümlenebilir tek antik tiyatrosu olan Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunu gezen akademisyenler, burada kazı çalışmaları ve kazıda çıkan mimari parçalar hakkında bilgilendirildiler.

Düzce'nin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile çok özel bir kent olduğunu ifade eden akademisyenler, sonrasında Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkına kısa bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Şelalenin doğasına hayran kaldıklarını belirten misafirler, "Düzce cennetten bir köşe, etkileyici tarihi, eşsiz doğası, güleryüzlü ve misafirperver insanları bizi Düzce'ye tekrar gelmek için ikna etti. Bu güzel şehre tekrar gelecegiz." ifadelerinde bulundular.

 

 

Bu haber 31654 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
4-10 MAYIS TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
4-10 MAYIS TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
“Torymus Sinensis” iş başında.
“Torymus Sinensis” iş başında.