Reklam
Reklam
ŞİDDETLİ RÜZGAR FINDIĞI DÖKTÜ

ŞİDDETLİ RÜZGAR FINDIĞI DÖKTÜ

11 Temmuz 2023 - 17:12

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu ,Sayın çiftçilerimiz ;

Bugün, Kalkın, Arabacı, Tahirli ve Dadalı Köylerindeki bazı fındık bahçelerinde incelemelerde bulunduk.

Bölgemizde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı fındık bahçelerinde çotanaklarda ve yapraklarda dökülmeler; dallarda rüzgar ve fırtına kaynaklı kırılmalar görülmüştür.

Bazı bahçelerde sel ve su baskınları yaşanmıştır.

Son yıllarda yaşadığımız bu olağandışı meteorolojik koşullar, tarım sigortası yaptırmanın önemini belirgin bir şekilde gözler ününe sermektedir. Bundan sonraki yeni üretim sezonunda çiftçilerimizin ürünlerini açıklanan tarihler geçmeden sigortalatmalarını tavsiye ederiz.

Ayrıca bu üretim sezonu için Tarım sigortası yaptırmış olan üreticilerimizin bahçelerini kontrol ettikten sonra, eğer yağışlardan kaynaklanan ürün kayıpları varsa geç kalmadan Tarsim ihbar hattına bildirmeleri, *hasar tespiti için kayıt açtırmaları* gerekmektedir.

Çiftçilerimize önemle duyurulur.

 

Bu haber 11528 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hayrettin kocabıyık
    9 ay önce
    Yıllardır fındık bahçelerini gerek tarım kıradi gerek başka sigorta kanallarına fındık bahçelerini sigortalaymış komşularımızın hiç biri sigortadan fayda***amadı gelen esirgerler fındığın çoğu dalında duruyor deyip geliştiriyorlar toprağın üzerine dökülen fındığa hiç bakmıyorlar bahçe de kamera çekimi bile yapmıyorlar bizim sigortacılara gelen eksperlere itimatımız yok artı fındık dalından düştüğünden 3 ve 5 gün sonra geliyorlar dökülen fındık kuruyup kayıp oluyor üreticilerde haybeye sigortaya para ödemiş oluyor. Akcakocada yıllardır sigortadan zarar ziyan tespit parası aldım diyen varmı bir sorun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
Futsal Müsabakaları Sona Erdi
Futsal Müsabakaları Sona Erdi