Reklam
Reklam
TIBBİ ATIK TESİSİ, TEMİZ BİR DÜZCE İÇİN ÇALIŞIYOR

TIBBİ ATIK TESİSİ, TEMİZ BİR DÜZCE İÇİN ÇALIŞIYOR

13 Nisan 2022 - 15:48

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ‘Temiz Şehir Düzce’ hareketi kapsamında kurulması için büyük çaba sarf ettiği, geçen yılın Mayıs ayı itibariyle çalışmalarına başlayan Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisinde 2022’nin ilk 3 ayında 148 ton tıbbi atık bertaraf edildi.

Düzce Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarının devamlılığını esas alan çalışmalarının yanında geleceğin Düzce’sinin daha sağlıklı, daha refah ve her açıdan daha yaşanabilir olması için alt yapısını oluşturmaya devam ediyor.

Şehrin alt yapısından eğitimine, görsel şehirleşmesinden sosyal yaşamına kadar her alanda hizmetlerini aksatmadan devam ettiren Düzce Belediyesi, ‘Temiz Şehir Düzce’ başlığıyla topyekün seferberlik başlattığı proje kapsamında ise geçen yıl faaliyete geçirilen Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisiyle 2022 yılının ilk 3 ayında 148 Ton tıbbi atığı bertaraf ederek şehre önemli bir katkı sağladı.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında faaliyetlerine başlayan ve Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında tıbbi malzeme kullanımı gerçekleşen tüm kurum ve kuruluşlardan toplanan atıkların steril hale getirilmesi hedefiyle yola çıkan tesise, Ocak ayında 50 ton, Şubat ayında 46 ton, Temmuz ayında ise 52 ton olmak üzere toplam 148 ton tıbbi atık getirilerek bertaraf edildi.

“ŞEHRİMİZİ GELECEĞE HEP BERABER HAZIRLAYALIM”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tesisin çalışmalarına yönelik yaptığı değerlendirmede, “Düzce, temiz şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Evsel atıkların bertaraf edilmesi noktasında Katı Atık Tesisimizin ne derece önemli bir yere sahip olduğunu elde ettiğimiz veriler ile gördük. Evsel atıkların yanı sıra Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisimizde yılın ilk çeyreğinde 148 ton atık bertaraf ederek temiz çevre hareketimizi sürdürdük. Düzce bizim evimiz ve evimizin her şart ve durum altında temiz olması için özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı özen ve ihtimam konusunda duyarlı olmalarını ve ‘Temiz Şehir Düzce’ hareketine sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Bu haber 590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI