9-11 Eylül 2025 tarihleri arasında Lahor / Pakistan’da düzenlenen Pakistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından müşterek bir stant ile iştirak edilerek Türk fındığına ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.
T.C. Lahor Başkonsolosu Sn. Mehmet Eymen ŞİMŞEK ve T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Sn. Mehmet Ali KILIÇKAYA tarafından açılışı yapılan ve muhtelif Türk ihraç ürünlerinin sergilendiği fuarda farklı sektörlerde faaliyet gösteren toplam 36 firma ve ihracatçı birliği stant açtı.
Çerez olarak tüketiminin yanı sıra çikolata, şekerleme, pastacılık gibi sektörlerde önemli bir hammadde olarak kullanılmakta olan Türk fındığı da ihracatçı birlikleri standıyla fuardaki yerini aldı. Ziyaretçilere, ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin verilmesinin yanı sıra Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürler ve fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık dağıtımı yapıldı.
YORUMLAR