Reklam
Reklam
2023 hac kuraları çekildi

2023 hac kuraları çekildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 391 bin 671 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi.

09 Mart 2023 - 11:38

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda "2023 Yılı Hac Kura Çekimi Programı" gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapılan kura çekimine, deprem nedeniyle hacı adayları davet edilemedi.

Önceki yıllarda kesin kayıt hakkı kazanan ancak Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kutsal topraklara gidemeyen 34 bin 443 hacı adayı ise kuraya tabi olmadan hac yapabilecek.

Hac kura sonuçları, saat 22.00’den itibaren (kişisel verileri koruma kanunu gereği) Türkiye dijital platformu (e-devlet portali) üzerinden açıklanacak.

Türkiye dijital platformu (e-devlet portaline) sunucularına yüklenme işlemleri yapıldıktan sonra, hacı adaylarının ön kayıt sistemine tanımlı cep telefonlarına SMS gönderilecek. 

Kuraya katılan en küçük hacı adayı İstanbul'dan kayıt yaptıran 40 günlük bir bebek, en büyük hacı adayı ise Hakkari'den kayıtlı 119 yaşında bir kadın oldu.

Kuraya girecek olan hacı adaylarının yaş ortalaması 57, ön kayıt yaptıran kadın hacı adaylarının oranı %53.53 erkek hacı adaylarının oranı ise %46.47 olarak tespit edildi.

Bu haber 1218 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Ziraat Odasınca Köy Muhtarları toplantısı gerçekleştirildi
Akçakoca Ziraat Odasınca Köy Muhtarları toplantısı...
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cumayeri Dokuzdeğirmen ve Harmankaya Köyleri Arasındaki Parkurda Rafting Etkinliği Düzenlendi
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cumayeri Dokuzdeğirmen ve...