Reklam
Reklam
AFAD’DAN uyarı! Kırmızı alarm listedeki illerde yaşayanlar...

AFAD'DAN uyarı! Kırmızı alarm listedeki illerde yaşayanlar dikkat

AFAD aşırı yağışlar nedeni ile olası sel ve su taşkınlarına yönelik bir çok ilde dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

27 Haziran 2022 - 12:55

AFAD yaptığı yazılı açıklama o illerde yaşayan vatandaşları yaptığı yazılı açıklama ile uyardı.

Açıklamada, Batı Karadeniz'de halen yerel kuvvetli olarak devam eden sağanaklar etkisini artıracak ve bugün gece yarısına kadar Batı Karadeniz genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kırmızı alarm durumunda bulunan iller ise şu şekilde;  Bartın, Bolu, ÇankırıDüzceKarabükKastamonuSamsunSakaryaSinop ve Zonguldak.

Öte yandan Bartın'da yaşanabilecek olumsuz durumlarla mücadeleye destek vermek amacıyla Ankara, Bursa ve Eskişehir'den 10 personel, 4 araç ve 1 adet paletli kurtarma aracı görevlendirildi. Heyelan nedeniyle yol ile 3 köprü ulaşıma kapatıldı.

Yağışlar nedeniyle İstanbul ve Afyonkarahisar'dan Düzce'ye de takviye yapılırken, buradaki çalışmalar kapsamında 7 konuttaki 34 kişi bulundukları yerlerden tahliye edilerek başka yerlere yerleştirildi.

Karabük il merkezinde ve ilçelerde ise yağışlardan dolayı Yenice ilçesi İsmetpaşa, Aşağıköy yol ayrımında toprak kayması sonucu kapanan yolun açılması için bölgeye iş makineleri sevk edildi.

Kastamonu ve Sinop'taki riskli bazı bölgelerde de vatandaşlar bulundukları yerden tahliye edilirken, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere de 200 kişilik KYK yurdu vatandaşlara tahsis edildi.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde yoğun yağış nedeniyle taşan Gaziler Deresi kenarındaki 25 konutta bulunan 56 kişi sosyal tesislere yerleştirilmişti.

ÇankırıBoluBartınKastamonuSamsunKarabükSinop ve Zonguldak.AFADSakaryaDüzcekırmızı alarmistanbulankaraSinopEskişehir

Bu haber 593 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanı CHP’li Fikret Albayrak, mazbatasını aldı
Akçakoca Belediye Başkanı CHP’li Fikret Albayrak, mazbatasını...
AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI
AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI