Reklam
Reklam
"BİR KAFKASYA HİKAYESİ-BAŞLANGIÇ" ADLI GÖSTERİ...

"BİR KAFKASYA HİKAYESİ-BAŞLANGIÇ" ADLI GÖSTERİ BÜYÜLEDİ

27 Haziran 2022 - 12:57

Düzce Adige Kültür Derneği ve Düzce Belediyesinin katkılarıyla Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Şıble Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan "Bir Kafkasya Hikayesi-Başlangıç" adlı gösteri Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde sahnelendi. 


Eskişehir Halk Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Şıble Halk Dansları topluluğu tarafından hazırlanan "Bir Kafkasya Hikayesi - Başlangıç" adlı gösteri, Düzce Adige Kültür Derneği ve Düzce Belediyesinin katkılarıyla Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde sahnelendi. 
Sahne tasarımı, müzikal, kostüm, hikaye ve koreografileri ile izleyenleri kendisine hayran bırakan gösteriye Düzceliler yoğun ilgi gösterdi.  Çerkes halkının sözlü mitolojisi ve Nart Destanlarından yola  çıkılarak hazırlanan gösteri için iki ayrı seans düzenlendi. Gösterilerin sonunda izleyenler Şıble Halk Dansları Topluluğunu ayakta alkışladı. 

BAŞKAN ÖZLÜ GÖSTERİ ÖNCESİ TOPLULUĞU MİSAFİR ETTİ
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Şıble Halk Dansları Topluluğu üyeleri ile gösteri öncesi bir araya geldi. Düzce Adige Kültür Derneği üyeleri ve Şıble Halk Dansları Topluluğunu Mutfak Sanatları Merkezinde ağırlayan Başkan Özlü, gösteri öncesinde topluluk üyeleri ile sohbet ederek kendilerini Düzce de ağırlamaktan onur duyduğunu kaydetti.

Erol Güngör Kültür Merkezi

 

Bu haber 625 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...