Reklam
Reklam
AKÇAKOCA’DA MAHMUZLAR GÜNDEME GELDİ

AKÇAKOCA'DA MAHMUZLAR GÜNDEME GELDİ

09 Ocak 2022 - 13:02

Akçakoca sahillerinde kumsalların korunması için yapımı planlanan kıyı mahmuzları, düzenlenen panelde tartışıldı. Panelde, kıyı balıkçılığının biteceği yönünde fikirler sunulurken,

 Akçakoca Kent Konseyi tarafından düzenlenen panele, Yıldız Teknik Üniversitesi Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Yalçın Yüksel konuşmacı olarak katıldı.

Soru cevap şeklinde geçen panelde Akçakocalılar mahmuzlar hakkındaki tedirginliklerini dile getirerek sorularına cevap istediler.

Yüksel panelin başında yaptığı sunum ile mahmuzların Akçakoca’ya ne tür faydaları olacağını aktardı. Planlanan mahmuzların belli bir fiziksel sürece bağlı olarak yapılacağını ifade eden Yüksel, kıyı alanlarının planlaması ve yönetimi , yakın kıyı akıntıları, kıyı koruma yapılarının Karasu'ya yapılan mahmuzlarının örnek alınarak yapılacağını belirtti. Yüksel, sunumun ardından panele katılanların sorularını yanıtladı.

Soru cevap bölümünde bir katılımcı,  ‘’Kumsallar denizin akciğerleridir. Sahil şeridine mahmuz yani dalgakıran yapmak istiyorsunuz. Bu mahmuzlar balık popülasyonu etkileyecektir. Ayrıca kayalıklarda ve mahmuzlarda avlanmak da tehlikeli olduğu için yasak. Şimdi Akçakoca’ya siz bu mahmuzları yaptığınız zaman kıyı balıkçılığını tamamen bitirmiş olacaksınız.  Akçakoca’da 73 tane tekne sahibi mağdur olacak. Çünkü bu tekneler sahil kıyısında avlanmak için uygun. Mahmuzlar nedeniyle avlanamayacaklar. Bu insanlar geçimlerini balıkçılıkla sağlıyorlar. Bu mahmuzlar yapılırsa avlanamayan insanlar evlerine nasıl ekmek götürecekler, nasıl geçinecekler?’’ şeklinde bir soru yöneltti.

Yüksel ise izleyiciye cevap olarak, konu hakkında bir bilgiye sahip olmadığını gerekirse üniversiteden bilgi alınması gerektiğini ve detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

Bu haber 4627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...